Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
9.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gašper Krošelj Andrej Hočevar Mitja Šivic

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 9.11

7 let, 12 mesecev

S klubsko sezono končalo še nekaj legionarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med slovenskimi legionarji se v končnicah državnih prvenstev za preboj v finale borijo Gašper Krošelj, Andrej Hočevar in Mitja Šivic, medtem ko se Rok Pajič bori za uvrstitev v češko extraligo.

Na Švedskem so s tekmovanjem zaključili vsi slovenski hokejisti, kot zadnji David Rodman, ki pri odločilnem obračunu svoje ekipe za preboj v kvalifikacije v prvo ligo ni sodeloval, saj je utrpel pretres možganov. Na Češkem je v najmočnejši ligi s tekmovanjem zaključil Aleš Kranjc, njegove Češke Budejovice so z 1:4 v zmagah morale priznati premoč Liberecu. Slovenski branilec je v preteklem tednu odigral vse tri tekme, na katerih je enkrat podal, enkrat pa je moral tudi na kazensko klop. Ligo nižje se Slovan Usti nad Labem Roka Pajiča bori za preboj v extraligo, pretekli teden je napadalec odigral štiri tekme, s soigralci pa vodi s 3:1 v zmagah. Pajič je skupaj prispeval gol in dve podaji, dvakrat pa je moral tudi na kazensko klop.

S klubskim tekmovanjem sta na Slovaškem zaključila Andrej Tavželj in Sabahudin Kovačevič, ki sta v četrtfinalu s Popradom morala priznati z 2:4 v zmagah premoč Trenčinu. Prvi je se je bolj kot ne ubadal s poškodbo, Kovačevič pa je moral na štirih tekmah skupaj trikrat na kazensko klop. V polfinalu danskega prvenstva AaB Gašperja Krošlja z 0:2 v zmagah izgublja proti Odenseju, 25-letni vratar je na vsaki tekmi prejel po tri zadetke. V Franciji se je v polfinale prebil Mitja Šivic, ki se na odločilni tekmi v statistike ni vpisal. Enak podvig ni uspel Amiensu Luke Bašiča, statistke slednjega so prav tako ostale prazne. V polfinalni seriji je Grenoble enkrat zmagal in enkrat izgubil, Šivic je prispeval gol, podajo, enkrat pa je moral na kazensko klop. Enak izkupiček ima Angers Andreja Hočevarja, slednji je na prvi tekmi prejel dva zadetka, na drugi pa so ga hokejisti Rouena ukanili le enkrat. V Veliki Britaniji je Fife Denisa Kadiča v preteklem tednu enkrat izgubil in dvakrat zmagal, 28-letni napadalec se je enkrat vpisal med strelce in dodal še eno podajo. Statistike Matica Kralja so pri treh zmagah Coventryja ostale prazne. Luka Vidmar je v ECHL v preteklem tednu odigral tri tekme, v statistike je vpisal dvominutno kazen.

Ne spreglejte