Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2013,
20.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Innsbruck Slovenija Francija

Sobota, 9. 11. 2013, 20.02

8 let, 3 mesece

"Risi" enotni: Pokopala nas je slaba realizacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska članska hokejska reprezentanca je na turnirju evropskega izziva v Avstriji dosegla eno zmago in dva poraza, igralci so priznali, da je v njihovi igri šepala predvsem realizacija.

"Mi smo imeli tudi na tej tekmi več strelov, tako kot na tekmi z Avstrijo, ampak smo naredili ogromno napak, ki si jih enostavno ne bi smeli dovoliti. Veliko stvari je tokrat manjkalo. Tudi nekaj pozitivnih stvari bi se vsekakor našlo in na tem bomo gradili naprej. Francozi so tudi tokrat uveljavili svoj način igre, česar ne bi smeli dovoliti. Veliko truda je bilo vloženega, da smo se dvakrat vrnili, nato pa smo vse skupaj prehitro zapravili, kar si na tem nivoju igranja, tudi če gre zgolj za pripravljalni turnir, ne bi smeli privoščiti. Zdaj niti ne bi na široko razpravljal, kaj mi je bilo v teh dneh res všeč. Tudi veliko stvari ne smemo spregledati. Občutek je bil tudi, da so tako Avstrijci kot Francozi bili v danem trenutku bolj željni dobiti dvoboj. To se vsekakor ne bi smelo dogajati. Morda je včasih za našo ekipo bolje, da so pred nami bolj zahtevne tekme, da imajo nek pomen. Tedaj običajno delujemo celo bolje," je po turnirju v Innsbrucku zaključil šef slovenske stroke Matjaž Kopitar.

"Težka tekma je bila, nekako vseh 60 minut nismo našli pravega koraka. Francozi so igrali zelo kompaktno v obrambi, res nam niso puščali veliko prostora. Najmanj od vseh teh nasprotnikov. V 'power play' situacijah smo bili malo premalo odločni in premehki v obrambi. Naredili smo preveč majhnih napak, ki so jih oni lepo izkoristili. Ne moremo biti zadovoljni, ne smemo pa biti preveč razočarani. Dali smo vse od sebe," je o tekmi s Francozi povedal Marcel Rodman, član druge peterke, ki je k zmagi nad Belorusijo prispevala dva zadetka, a pri tem do konca turnirja v Innsbrucku tudi ostala.

Tavželj v klubu sto, žal brez darila v obliki zmage

Andrej Tavželj je odigra jubilejno stoto tekmo za slovensko reprezentanco: "Zelo sem ponosen na to, da sem v klubu sto in da sem del te reprezentance, ker smo res ena super klapa. Vsakič se veselim, ko prihaja reprezentančni projekt. Sledijo nove tekme in upam tudi nove zmage," pravi hokejist, ki je žal ostal brez darila v obliki zmage: "V bistvu smo pričakovali, da bodo Francozi igrali zelo fizično, veliko so drsali. Vedeli smo od kod prihajajo nevarnosti. Zelo se držijo svojega sistema igre in ne popuščajo. Če nisi zbran v tistih ključnih trenutkih, oni to znajo izkoristiti. Se pa že kar nekaj dni po teh hodnikih govori o naši realizaciji. Ta bo prišla, mogoče moramo nekaj več narediti na teh detajlih, ki so nas oddaljili od zmage na zadnjih dveh tekmah. Iz napak se je treba hitro naučiti, sploh na teh pripravljalnih turnirjih. Tukaj so te napake še dovoljene, ampak pomembno je, da se iz njih nekaj naučimo in v naslednji akciji stopimo korak višje. Ko bo steklo, bo vse v redu, o tem ne dvomim. Nismo pokazali tistega kar znamo. Na žalost. Izteklo se je, kot se je. Sigurno je, da ko igraš na telo, je težko. Dogajajo se napake, ko veš, da imaš vedno nekoga na hrbtu. Proti takim ekipam je zelo težko igrati. Lekcija torej za naprej. Bomo pa morali tudi mi igrati podoben sistem, če bomo hoteli uspeti na višjem nivoju.

Pokopala jih je slaba realizacija, do OI jo morajo popraviti

Tudi Klemen Pretnar je prepričan, da so se Risi na zadnjem pripravljalnem turnirju pred februarskimi olimpijskimi igrami marsikaj naučili: "Mislim, da je bil turnir predvsem ena lekcija v realizaciji. Nismo izkoristili svojih priložnosti in ko ne zadeneš, velikokrat velja tisto staro pravilo, da ga zelo rad dobiš. Gol. Mislim, da so se tako tekme tudi lomile. Že včeraj proti Avstriji smo prevzeli pobudo, pa nismo izkoristili svojih priložnosti, danes smo imeli izredno veliko priložnosti že od samega začetka. 'Power play' postavitev je bila super, sama organizacija super, ampak tisti zaključek še manjka. Mislim, da moramo iz tega ven potegniti dobre stvari. To je priprava na velika tekmovanja, da se fantje uigramo, da preizkusimo stvari tudi na ledu. Kar veliko pozitivnih stvari lahko vzamemo iz tega ven. Normalno, da je dobro zmagovati, vedno je sladko, ampak realizacija danes ni bila takšna kot je treba."

Na tekmi proti Franciji se je med strelce vpisal Boštjan Goličič, tudi on je prepričan, da je Rise pokopala slaba realizacija: "Francozi igrajo zelo dobro kot ekipa, vseh 20 igralcev je zelo kompaktnih, igrajo zelo trdo, puščajo zelo malo prostora. Danes smo zelo težko prihajali pred njihov gol in zato tudi tako slaba realizacija, dosegli smo samo dva zadetka. Francozi pa so potrpežljivo čakali na protinapade in uspeli zadeti iz tistih majhnih priložnosti, ki so si jih pripravili. Rezultat ni realen pokazatelj, mislim, da smo dobro igrali, da je bilo veliko pozitivnih stvari v igri, kar se tiče sistema. Realizacija je bila najslabši element naše igre, ampak tudi to bomo popravili do olimpijskih iger. Danes sem bil še posebej motiviran, v francoski reprezentanci so bili trije moji klubski soigralci in tudi ostale fante dobro poznam, tako da smo se pred tekmo kar malo šalili, kdo bo zmagal. Zame je imela tekma poseben naboj."

Ne spreglejte