Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 12. 2014,
15.53

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Detroit Toronto NHL

Sreda, 10. 12. 2014, 15.53

2 leti, 11 mesecev

Reimer s številnimi obrambami Detroitu prerezal krila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša ekipa v severnoameriški hokejski ligi NHL, Anaheim Ducks, se je s peto zaporedno zmago utrdila na vrhu lige. Anaheim je pred domačimi navijači z 2:1 ugnal Edmonton.

Na drugi tekmi večera so Toronto Maple Leafs po kazenskih strelih slavili v gosteh pri Detroit Red Wings z 2:1.

Anaheim, ki ni zmagal z več kot golom razlike že vse od 24. oktobra, je s 14. golom Matta Beleskeyja povedel v deveti minuti, Ryan Kesler pa je podvojil prednost v 31. minuti. Zatem je danski vratar v Anaheimovem golu Frederik Andersen obranil kar nekaj nevarnih strelov tekmecev, pri Keslerjevem golu pa se je celo vpisal med podajalce. Edmonton, skupaj s Carolino najslabše moštvo lige, je končni izid postavil v 41. minuti, ko je zadel Ryan Nugent-Hopkins.

"Če hočeš kot ekipa osvajati lovorike, moraš biti dober v obrambi in dobivati takšne tesne tekme. Vedno smo lahko boljši, ampak naredili smo dovolj za zmago," je pojasnil 20-letni švedski branilec Anaheima Hampus Lindholm, ki je bil tudi podajalec pri Keslerjevem golu.

Detroit, ki se ponaša s statusom najboljšega v vzhodni konferenci, je doma doživel poraz proti Torontu. Čeprav so bili domači praktično 65 minut boljši tekmec, so pri kazenskih strelih morali priznati premoč Kanadčanom. Odločilnega je zadel Mike Santorelli. V rednem delu je bil za domače uspešen Gustav Nyquist v 38. minuti, izenačil pa je Phil Kessel v 46.

Toronto, šesta ekipa vzhodne konference, je večer pred tem premagal že Calgary in tako dosegel drugo zaporedno zmago. "Vsakokrat, ko na zaporednih tekmah osvojiš dve točki, jih pač moraš vzeti in teči, ne glede na to, kako si prišel do njih," je po tekmi povedal trener Toronta Randy Carlyle.

Razmerje moči na ledu lepo opiše že razlika v strelih na gol, Detroit je zbral 42 poskusov, Toronto pa zgolj 19. Eden junakov je bil tako tudi vratar gostov James Reimer, ki je obranil 97,6 odstotka vseh strelov.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar bo znova igral v noči na petek, ko bo skupaj z Los Angelesom gostoval v Ottawi, dan pozneje pa ga čaka še gostovanje v Montrealu.

Ne spreglejte