Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
22.14

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija

Petek, 8. 1. 2016, 22.14

7 let, 11 mesecev

Rdeči zmaji v zadnjem delu strli zelene zmaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 41. kroga lige Ebel izgubili proti Celovški ekipi KAC z 0:4 (0:0, 0:2, 0:2).

Ljubljanski hokejisti se v zadnjem času, ob vseh težavah, ki že dolgo spremljajo njihov klub, soočajo še s serijo poškodb. Na več zadnjih tekmah so tako igrali le z dvema popolnima peterkama, tudi v Celovcu pa je bilo malo ljubljanskih zmajev, a so imeli zeleno-beli tokrat vsaj 15 igralcev v polju (vrnila sta se poškodovana Boštjan Groznik in Roland Kaspitz, prvič je bil v postavi debitant Luka Kraigher); tudi to pa je na koncu prevesilo tehtnico na celovško stran. Domači rdeči zmaji so odpor gostov strli v zadnjem delu tekme in visoko zmagali.

Že drugič v zadnjih treh sezonah je Olimpija gostovala v Celovcu prav na dan, ko so nezadovoljne domače navijaške skupine izvedle protest proti celotnemu moštvu zaradi slabih rezultatov. Tako navijačev ni bilo v dvorani vse do 43. minute.

Začetek je tako mineval v dokaj turobnem vzdušju, domači pa so silovito krenili proti vratom gostov z željo po čim hitrejšem zadetku. Zapretil je Thomas Koch v peti minuti, a je bil vratar Oliver Roy zanesljiv, v sedmi minuti pa protinapada gostje niso znali dobro končati. V 14. minuti so bili gostje nekoliko bolj kot običajno nevarni tudi ob igri z igralcem več, a gola ni bilo.

V drugi tretjini je bolje začela Olimpija, toda v 27. minuti, ob drugem "power-playu", je takoj sledila nova kazen zmajev, potem je šel na klop še Maks Selan. Namesto igralca več so imeli tako kmalu igralca manj, po strelu Kocha pa prvič klonil tudi Roy, Jean Jacques je spremenil smer ploščku pred golom. Tik pred koncem tretjine so domači izvedli lepo akcijo in povišali na 2:0, priložnost za zmanjšanje izida pa je imel zatem Aleš Mušič, vratar Rene Swette pa je bil zbran.

V zadnji tretjini pa so, tudi ob spodbudi navijačev, domači zaigrali še bolj poletno. V 50. minuti so imeli gostje novo izključitev, Koch je zadel, tretji gol pa je spodrezal Ljubljančane in hitro so dobili še en gol.

Naslednjo tekmo bodo zeleno-beli igrali v domačem Tivoliju v nedeljo, tekmec pa bo vodilni Red Bull Salzburg.

Ne spreglejte