Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 1. 2015,
16.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Boston Bruins Pittsburgh Penguins Anaheim Ducks New York Rangers

Sreda, 7. 1. 2015, 16.56

7 let, 12 mesecev

Rangerji v gosteh ugnali najboljšo ekipo lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti New York Rangers so dobro formo pokazali tudi proti vodilni ekipi severnoameriške lige NHL Anaheimu.

Newyorčani so v Kaliforniji zmagali s 4:1 in tako slavili že na enajsti od zadnjih 12 tekem. Anaheim kljub porazu ostaja najboljša ekipa lige, medtem ko so Rangers trenutno sedmi v vzhodni konferenci.

Rick Nash je dosegel svoj 25. zadetek v sezoni, ob njem so za zmago gostov poskrbeli še Derick Brassard, Mats Zuccarello in Dominic Moore, svoj delež pa je s 24 obrambami prispeval še vratar Henrik Lundqvist. Pri domačih je edini zadetek dosegel Francois Beauchemin.

"Ta zmaga pomeni ogromno. O tej tekmi smo se pogovarjali zadnjih nekaj dni. Tri dni smo imeli prosto, tako da smo se dotaknili tudi obračuna z Anaheimom. Vzeli smo ga za nekakšno merilo, da vidimo, kje smo trenutno. Zato je toliko pomembna ta zmaga. Igramo svojo igro in smo uspešni," je po tekmi ameriškim medijem povedal Nash, ki ga v noči na petek čaka še gostovanje v Los Angelesu pri kraljih Anžeta Kopitarja.

Najboljše moštvo metropolitanske skupine Pittsburgh je pred domačimi navijači po podaljšku izgubilo proti Bostonu z 2:3. Za trenutno osmo ekipo vzhodne konference je največji delež prispeval Patrice Bergeron z dvema zadetkoma, tudi odločilnim v tretji minuti podaljška.

Washington je pokvaril debi začasnega trenerja Toronta Petra Horachka in v Kanadi zmagal s 6:2. Marcus Johansson in Eric Fehr sta prispevala po dva gola za zmagovalce, slednji je vpisal tudi podajo.

Na domačem igrišču ni bil uspešen niti Calgary, ki je moral priznati premoč Detroitu. Ta je zmagal s 3:2, po zadetek in podajo pa sta prispevala Justin Abdelkader in Henrik Zetterberg. Pri domačih je imel enak izkupiček Mikael Backlund. Calgary je igral brez svojega prvega strelca Jirija Hudlerja, ki se je v porodnišnici pridružil svoji ženi, s kateri pričakujeta prvega otroka.

Ne spreglejte