Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 10. 2011,
19.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boston Bruins Carolina Hurricanes

Sreda, 12. 10. 2011, 19.52

8 let

Prvaki znova na kolenih, ''letalci'' boljši od Vancouvra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izredno slab začetek sezone aktualnih prvakov NHL Boston Bruins se nadaljuje in po porazu s Carolino Hurricanes ostajajo pri eni samcati zmagi. Philadelphia premagala "Canucks".

"Kosmatinci", prvaki severnoameriške lige NHL, so v novi sezoni prvenstva vknjižili nov poraz. Tokrat so na gostovanju v Severni Karolini z 2:3 izgubili proti Carolina Hurricanes. Junaki tekme so bili Anthony Stewart in Jiri Tlusty, ki sta v domači dvorani RBC Center zadela v zadnji tretjini, in vratar Cam Ward s 26 obrambami.

Med strelce se je za gostitelje v Raleighu vpisal še Joni Pitkanen, Carolina Hurricanes pa so do prve zmage to sezono prišli nad zmagovalci Stanleyjevega pokala, za katere sta zadela Tyler Seguin in Brad Marchand.

V Philadelphii so domači Flyers pred 20.000 navijači gostili podprvake minule sezone Vancouver Canucks in jih premagali s 5:4. Na uvodni domači tekmi sezone predlanskih finalistov so zadeli Andrej Meszaros, James van Riemsdyk, Claude Giroux, Chris Pronger in Jakub Voraček, za goste in Kanade, ki so tokrat ostali praznih rok, pa so bili uspešni Daniel Sedin, Mikael Samuelsson, Henrik Sedin in Chris Higgins. Tekma se je sicer začela z minuto molka v spomin na nekdanjega hokejista letalcev Brada McCrimmona, ki je bil eden od 28 igralcev ruskega moštva Lokomotiva Jaroslavl, ki so tragično preminuli v septembrski letalski nesreči.

V zvezni državi Ohio so zmagovalca na tekmi Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche odločili šele kazenski streli, s 3:2 pa so bili uspešnejši gosti iz Kolorada. Gabriel Landeskog je za goste 40 sekund pred koncem rednega dela zadel za izenačenje s svojim prvim golom v NHL, tekmo pa je s kazenskim strelom odločil Matt Duchene.

Liga NHL, 12. oktober:

Columbus Blue Jackets : Colorado Avalanche 2:3 (0:1, 1:0, 1:1; 0:0, 1:2) - kazenski streli Nash 33., Martinek 41.; Galiardi 14, Lendeskog 40.

Philadelphia Flyers : Vancouver Canucks 5:4 (3:1, 1:2, 1:1) Giroux 8., Pronger 13., Van Riemsdyk 18., Voraček 29., Meszaros 45.; Samuelsson 17., H. Sedin 27, Higgins 36., D. Sedin 44.

Carolina Hurricanes : Boston Bruins 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) Pitkanen 21., Stewart 44., Tlusty 54.; SEguin 45., Marchand 57.

Ne spreglejte