Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 12. 2013,
16.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Pittsburgh Penguins Colorado Avalanche Carolina Hurricanes Chicago Blackhawks

Petek, 27. 12. 2013, 16.49

8 let

Prvaki tresli mrežo Colorada, Kosmatinci obglavili Senatorje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po nekajdnevnem premoru se je v noči na soboto znova nadaljevala severnoameriška liga NHL. Aktualni prvaki iz Chicaga so s 7:2 ponižali Colorado. Tri tekme so se končale po kazenskih strelih.

Igralci Chicago Blackhawks so s 7:2 odpravili Colorado Avalanche in prehiteli tokrat prosti Anaheim. Jonahtan Tews (po dva gola in podaji) in Patrick Sharp sta dosegla po štiri točke, posebej vesel pa je bil dosežka Sharp, ki si je s tretjim hat trickom v karieri pripravil najlepše darilo za svoj 32. rojstni dan. Tekmo je spremljala celotna njegova družina, tudi hčerki. Oba večera po njunem rojstvu je Sharp proslavil na ledu z zmagovitima zadetkoma za svojo ekipo.

Pet zadetkov razlike je bilo tudi na srečanju Boston Bruins in Ottawa Senators, kjer je bilo 5:0. Vratar Bostona Tuukka Rask je s 33 obrambami ostal nepremagan, dva zadetka pa je dosegel Reilly Smith. Ekipa Pittsburgh Penguins je po podaljšku s 4:3 na gostovanju premagala Carolino Hurricanes. James Neal je dosegel tri točke z dvema zadetkoma in podajo, obenem pa je po minuti in treh sekundah dodatnega dela igre odločil srečanje. Na njem je tri točke iz treh podaj dosegel tudi njegov soigralec Jussi Jokinen.

Tekmi, ki sta se končali po kazenskih strelih, pa so dobili gostje. San Jose Sharks je premagal Phoenix Coyotes s 4:3, Columbus Blue Jackets pa z 2:1 New Jersey Devils. Phoenix je že dvakrat vodil, preden je San Jose v tretji tretjini povedel s 3:2, vendar se je tekma na koncu odločala v kazenskih strelih, ko sta zadela Logan Couture in Patrick Marleau za prvo zmago Sharks na gostovanju po več kot mesecu dni. Cam Atkinson je v tretji izmeni kazenskih strelov poslal plošček med nogama izvrstnega vratarja Martina Brodeurja in s tem poskrbel za zmagoviti ples igralcev Columbusa v Prudential centru.

Ne spreglejte