Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2011,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Pretnar Andrej Tavželj

Četrtek, 17. 11. 2011, 21.55

8 let

Pretnar gleda pozitivno in obljublja borbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glave hokejistov Acronija Jesenic so v zadnjem času usmerjen v številne zadeve izven ledu, vendar pravijo, da upajo, da je pred njimi nov začetek. Ta bi bil najlepši, če bi v petek ugnali Beljak.

Sestankovanje je v zadnjem času na urniku hokejistov Jesenic povsem običajna stvar, sestankov je bilo namreč skorajda toliko kot treningov. Razlog se je skrival v zaostalih obveznostih, saj ima klub ogromno težav pri izplačevanju mesečnih dohodkov, zaradi tega se je v sredo peterica tujih igralcev odločila, da zapusti klub.

Kljub odhodom so se igralci zbrali, odigrali tekmo, a več kot poraza z 0:2 proti Medveščaku niso zmogli. ''Glede na to, kaj se je dogajalo v zadnjih 24 urah, lahko fante samo pohvalim, da so se zbrali in odigrali tekmo pošteno, kot je potrebno. Imamo potencial, zato je potrebno delati z mladimi. To je cilj, temu moramo slediti. Jutri je nov dan in nov začetek za vse. Ekipa mora v naslednjih tednih zrasti skupaj, biti moramo enakovreden nasprotnik vsem tekmecem,'' je po tekmi razlagal Klemen Pretnar, medtem ko je kapetan Andrej Tavželj premišljeno dejal: ''Stvari prihajajo v valovih. Uloviš se s soigralci, prideš do serije, nato se pa znova vse podre kot domine. Težko je, saj se tudi na ledu vidi, da nismo pravi. Lahko povem, da smo fantje psihološko na dnu, od vseh pogovorov, vsega kar se dogaja okoli kluba … Upam, da je z današnjim dnem na Jesenicah zavel nov veter in da od tu štartamo na novo.''

Prav je, da igrajo slovenski fantje

V petek čaka ''železarje'' pomembna tekma, gostujejo namreč v Beljaku, ki na lestvici zaseda zadnje mesto, a ima le točko zaostanka. A pogovori z igralci kažejo, da so slednji še vedno nekje drugje in na pri naslednjem nasprotniku.

''Beljak? Enostavno v tem trenutku ne gledamo, kdo je naslednji nasprotnik, saj smo osredotočeni zgolj nase,'' pravi jeseniški kapetan, medtem ko je Pretnarjev pogled optimistično usmerjen: ''Iz teh zadev moraš vedno potegniti dobre stvari, nekateri fantje so proti Medveščaku dokazali, da lahko igrajo to ligo. Mislim, da bodo v naslednjih tekmah to le nadgradili. Gledamo pozitivno, prav je, da igrajo slovenski fantje. Mi se bomo borili naprej za vsak centimeter na ledu.''

Ne spreglejte