Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2015,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice

Četrtek, 22. 10. 2015, 14.54

8 let

Pred Jeseničani izziv s tremi stili hokeja in boj za ligo prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Železarji bodo konec tedna zamenjali tekmovalno okolje. Ligo INL bodo nekaj dni pustili ob strani in se posvetili Kontinentalnemu pokalu. Na Madžarskem se bodo udarili z Miskolcem, Rigo in Jaco.

Kontinentalni pokal letos poteka v štirih krogih in šestih skupinah. Prvi je bil že v začetku oktobra, ko si je domači Partizan v Beogradu napredovanje izbojeval z odpovedjo prvo- in drugouvrščenih bolgarske Sofije in turškega Istanbula.

Drugi krog z dvema skupinama bo na sporedu ta konec tedna med 23. in 25. oktobrom. V skupini B na Madžarskem (Miskolc) se bodo za prvo mesto in napredovanje bojevali tudi Jeseničani, ki jim bosta ob gostitelju in vodilnemu moštvu lige MOL Miskolci Jegesmedvek nasproti stala še španski klub Jaca in latvijska Riga.

Štirje imajo izkušnje

V jeseniški vrsti so štirje, ki so bili pred desetimi leti, ko so eno od skupin omenjenega pokala gostile Jesenice, del rdeče ekipe. Izkušnje z nastopom v Kontinentalnem pokalu imata napadalca Aleš Remar in Marjan Manfreda, pomočnik trenerja Anže Terlikar in trener Dejan Varl.

"Latvijci (Riga 2000, op. a.) in Belorusi (Junost Minsk, op. a.) so bili zelo močni, vsem so nam v spominu ostali vratar Irbe in odlične tekme," je v pogovoru za klubsko stran za trenutek v leto 2005 skočil strateg Varl in nato opozoril na pomembnost močnih tekem.

"Želim si, da bi z našo ekipo igrali na močnih tekmah skozi vso sezono. S tem ekipa ostane na visoki tekmovalni ravni, manj je nihanj v igri. Sicer v INL lahkih tekem ni več, kljub temu pa nam v podzavesti ostane malo tistega balkanskega, da z nekom ni treba igrati na vso moč. Tako razmišljanje nas je že stalo kakšno zmago. V igralcih ni stikala, ki bi ga ob močnih tekmah preklopil in bi potem zaigrali na vso moč. Slabe navade pridejo v podzavest, v navado, nato pa na tekmi zaostaneš pol koraka ali zamudiš delček sekunde. To so stvari, ki odločajo tekme."

Madžari agresivni, Latvijci odlični "tehničarji"

In kako dobro nasprotnike, ki jih čakajo v prihodnjih dneh, pozna 42-letni mož s taktirko?

"Nasprotnike poznamo zelo slabo. Ob pomoči lanskega trenerja Miskolca mi je uspelo pridobiti nekaj posnetkov njihovih tekem. Po tem, kar sem videl, lahko rečem, da Madžari igrajo agresiven kanadski stil hokeja. Imajo zelo agresivnega in visokega branilca Jesseja Dudasa, na katerega bo treba bolj paziti. Dobil sem tudi nekaj podatkov o španski ekipi, za Rigo pa vemo, od kje prihaja. Gre za hokejiste iz ruskega bloka, tako da lahko pričakujemo veliko drsanja in odlično tehnično znanje igralcev. Nastopili bomo proti trem precej različnim ekipam z različnimi stili igre. Zanimivo bo," je v klubski diktafon še dodal Varl.

Prvo tekmo na turnirju bo vodil v petek ob 15.30, ko bo njegovim varovancem nasproti stala največja neznanka Jaca, za katero je v sezoni 2013/14 nekaj tekem odigral član Celja Tomo Hafner. Ob skupini v Miskolcu bo vzporedno potekal še na turnirju Poljskem, zmagovalec vsake skupine pa bo napredoval v tretji krog, ki bo na sporedu novembra.

Januarski superfinale odpira vrata lige prvakov

Superfinale, vanj se bosta uvrstili prvo- in drugouvrščeni moštvi polfinalnih skupin, bo med 8. in 10. januarjem prihodnje leto na terenu enega od štirih finalistov. Naslov prvaka zmagovalcu Kontinentalnega pokala prinaša možnost igranja v ligi prvakov v sezoni 2016/2017. V letošnji sezoni je tako v skupinskem delu lige prvakov igral lanski zmagovalec Kontinentalnega pokala Neman Grodno.

Ne spreglejte