Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
12.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

risi Nik Zupančič slovenska hokejska reprezentanca Edo Terglav

Petek, 3. 6. 2016, 12.07

6 let, 7 mesecev

Kdo bo zamenjal Iva Jana?

HZS pred dogovorom z Edom Terglavom kot novim pomočnikom reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Edo Terglav | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski selektor Nik Zupančič je maja zaradi klubskih obveznosti ostal brez pomočnika Iva Jana. Njegova najverjetnejša desna roka je nekdanji slovenski reprezentant, danes pa trener v Franciji Edo Terglav. Na HZS pravijo, da so blizu dogovora.

 

Potem ko je risom po koncu svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, v slovo pomahal Ivo Jan, ki ima preveč trenerskih obveznosti z Gradcem, so na Hokejski zvezi Slovenije začeli iskati zamenjavo. Njegovega naslednika so našli v Edu Terglavu, s katerim so po besedah sekretarja HZS Dejana Kontreca v "resnih pogovorih in blizu dogovora". Čeprav so se pojavile informacije, da so 36-letnika že uradno potrdili, je Kontrec to zanikal.

Da se ne bi zgodilo kot pri Ivu

Na HZS ne želijo, da bi se pripetila podobna zgodba, kot se je z Ivom Janom, ki se je poslovil zaradi klubskih obveznosti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na HZS ne želijo, da bi se pripetila podobna zgodba, kot se je z Ivom Janom, ki se je poslovil zaradi klubskih obveznosti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Terglav bo prihodnjo sezono glavni trener Grenobla, zato želijo urediti še vse podrobnosti s francoskim klubom.

"Radi bi dogovor za dve leti, da se ne bi zgodilo, kot se je pri Ivu. Da bi bili morda kakšni slabi rezultati v Grenoblu, pa bi rekli, da ga ne pustijo več. Moramo biti prepričani, da bo lahko dlje časa sodeloval z nami," nam je o najverjetnejšem novem pomočniku še dejal Kontrec.

 

V Minsku ga ne bo

Terglava zaradi začetka klubske sezone tako na pomembni septembrski akciji, ko bo Slovenija v Minsku v družbi Belorusov, Dancev in Poljakov lovila eno olimpijsko vstopnico, še ne bi bilo, medtem ko naj bi na poznejših akcijah lahko sodeloval. Misijo Pjongčang bo tako Nik Zupančič najverjetneje opravil brez "uradnega" pomočnika, bosta pa z njim trener vratarjev Gaber Glavič in videoanalitik Aleš Burnik.

Selektor Nik Zupančič na septembrskih kvalifikacijah za OI tako ne bo imel "uradnega pomočnik", mu bosta pa pomagala Aleš Burnik in Gaber Glavič. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Nik Zupančič na septembrskih kvalifikacijah za OI tako ne bo imel "uradnega pomočnik", mu bosta pa pomagala Aleš Burnik in Gaber Glavič. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Že dobro desetletje v Franciji

Nekdanji slovenski reprezentant že vse od sezone 2004/05, ko je zapustil Olimpijo, deluje v Franciji, kjer bo Slovenija igrala skupinski del prihodnjega svetovnega prvenstva.

Največji pečat je Terglav pustil pri Brianconu, šest let je bil njegov kapetan, več let pa je deloval tudi v trenerskem štabu in s klubom kot pomočnik trenerja leta 2014 postal prvak najkakovostnejše francoske lige Ligue Magnus.

Zadnjo sezono je sedel na trenerskem stolčku Grenobla, ki ga bo vodil tudi prihodnjo sezono.

(Potrjene) reprezentančne tekme:

28. ali 29. avgust:  pripravljalna tekma reprezentance z Italijo OI-kvalifikacije (lokacija še ni znana)
1.–4. september: Minsk, olimpijske kvalifikacije (sodelujejo Slovenija, Belorusija, Danska, Poljska)
3.– 5. november: Bled, turnir EIHC (sodelujejo, Slovenija, Belorusija, Francija, Latvija)
drugi teden februarja 2017: Poljska, turnir EIHC (sodelujejo Slovenija, Poljska, Italija, Ukrajina)
maj 2017: Pariz, SP elitne divizije (nasprotniki Slovenije v skupinskem delu so Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška, Francija)

Ne spreglejte