Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2014,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carolina Hurricanes Boston Bruins New York Islanders

Sobota, 8. 2. 2014, 16.31

8 let

Podprvaki na olimpijski premor s suvereno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hokejski ligi NHL so potekali še zadnji obračuni pred prekinitvijo tekmovanja zaradi olimpijskih iger v Sočiju. Anže Kopitar je z Los Angelesom že odšel na počitek.

Vodilno moštvo atlantske skupine Boston Bruins je na zadnji tekmi pred premorom z visoko razliko 7:2 odpravilo Ottawa Senators.

Čeprav se je v Soči že odpravilo nekaj hokejistov Bostona, vključno s kapetanom ekipe Slovakom Zdenom Charo, se odsotnost ali olimpijska mrzlica prav nič ni poznala na ledu. Senatorji so v Bostonu dobili novo hokejsko lekcijo.

"O tem smo se pogovarjali pred tekmo, želeli smo, da bi premor začeli z dobrimi mislimi in občutki, mislim, da nam je to uspelo," se je po tekmi smejalo Patriceu Bergeronu, ki je na tekmi zabil dva zadetka, statistiko je obogatil še s podajo, Boston pa je prvič v tej sezoni na eni tekmi zabil sedem zadetkov. Tudi Bergerona, tako kot slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, čaka potovanje onstran luže. Bergeron se bo v ponedeljek pridružil kanadski odpravi, branilcem zlate olimpijske kolajne iz Vancouvra, Kopitar, ki je bil zadnji hokejski večer v ligi NHL prost, pa slovenski.

Kosmatinci so tako osvojili še deveto zmago na zadnjih 11 tekmah ter ohranili prepričljivo vodstvo v atlantski skupini ter so drugo moštvo vzhodne konference, pred njimi so le Pittsburgh Penguins.

Na preostalih tekmah je Philadelphia Flyers premagala Calgary Flames z 2:1, St. Louis Blues je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil Winnipeg Jets, Toronto Maple Leafs je porazil Vancouver Canucks s 3:1, Carolina Hurricanes je morala na domačem ledu priznati premoč Montreal Canadiens z 1:4, Tampa Bay Lightning pa je doma strla odpor Detroit Red Wings s 4:2. New York Islanders je klonil proti Colorado Avalanche z 2:5, Washington Capitals je premagal New Jersey Devils s 3:0, Nashville Predators je bil slabši od vodilnega moštva zahodne konference in lige Anaheim Ducks z 2:5, Dallas Stars pa je bil boljši od Phoenix Coyotes z 2:1.

Ne spreglejte