Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2016,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Luka Gračnar Red Bull Salzburg Sabahudin Kovačević Aleš Kranjc Graz 99ers Žiga Pance Miha Verlič VSV Beljak Fabian Dahlem odstop

Nedelja, 31. 1. 2016, 12.02

8 let

Po novem porazu Olimpije odstopil trener Fabian Dahlem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije, ta je spet nastopila z zdesetkano zasedbo, so pred domačimi gledalci z 2:3 priznali premoč Celovcu in padli na zadnje mesto. Po porazu se je od kluba poslovil Fabian Dahlem.

Da bi Ljubljančani za uvrstitev v izločilne boje v drugem delu lige EBEL potrebovali pravi mali čudež, je njihov trener Fabian Dahlem dejal že pred začetkom kvalifikacijskih bojev. Tega vsaj za zdaj ni bilo, tako da bo Olimpija najverjetneje še četrto sezono zapored ostala brez izločilnih bojev. Ljubljančani so se tudi Celovcu zoperstavili zdesetkani in brez pomoči tujcev. Manjkali so prvi vratar Olivier Roy, branilci Fabian Scholz, David Planko in Miha Logar ter napadalci Nardo Nagtzaam, Anže Ropret in Jure Sotlar.

Kljub maloštevilni ekipi (v polju so imeli 15 igralcev) so zeleno-beli povedli v deseti minuti, ko je prvenec v ligi EBEL dočakal član kranjskega Triglava, 18-letni Krištof Potočnik. Gostje so nato z zadetkoma Olivera Setzingerja in Stevena Stronga v 32. minuti povedli z 2:1, Maks Selan pa je poskrbel, da sta šli moštvi na drugi odmor izenačeni. Zmagoviti zadetek je v 49. minuti ob igralcu več zabil Istvan Sofron, ki je kot tretji Celovčan ukanil Tomaža Trelca (zaustavil je 29 od 32 strelov, na drugi strani pa Bernd Brückler 13 od le 15).

Olimpija je po tretjem porazu v kvalifikacijskem delu padla na zadnje mesto, na katerem je zamenjala Gradec, ki je s 4:1 premagal Innsbruck. V še boljšem položaju za četrtfinalno vstopnico kot Celovec je Beljak, ki je premagal Sapo Fehervar.

Salzburg Luke Gračnarja – po štirih prejetih zadetkih je v 14. minuti prepustil mesto Fabianu Weinhandlu – je v nori tekmi (Konstantin Komarek je zaostanek s 3:7 s hat-trickom v le dveh minutah znižal na le gol) s 6:7 izgubil z Znojmom, Dunaj je premagal Bolzano, Linz pa Dornbirn.

Ne spreglejte