Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2020,
10.22

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Anže Kuralt Luka Gračnar Adis Alagić Ken Ograjenšek Blaž Gregorc Rok Tičar IceHL

Nedelja, 8. 11. 2020, 10.22

3 leta, 5 mesecev

Po dveh tednih prisilnega premora se nadaljuje liga icehl

Začenja se "plačevanje koronskih dolgov": pestro bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Blaž Gregorc (skrajno levo) | Po dveh tednih "korona premora" se nadaljuje liga IceHL z več slovenskimi legionarji. Bo novi urnik zdržal? Do 16. decembra je predviden zgolj en dan brez tekme.  | Foto Sportida

Po dveh tednih "korona premora" se nadaljuje liga IceHL z več slovenskimi legionarji. Bo novi urnik zdržal? Do 16. decembra je predviden zgolj en dan brez tekme.

Foto: Sportida

Novi koronavirus je močno zapletel tudi potek IceHL (nekdanje lige EBEL). Po številnih prestavitvah so pripravili nov spored, ekipe bodo tako do sredine decembra večinoma igrale tekme, ki bi jih morale že odkljukati. Če bo urnik zdržal, bo do 16. decembra zgolj en dan brez obračuna. 
 

Matjaž Kopitar
Sportal Matjaž Kopitar: Bolj kot to, da se ne vidimo, me skrbi, da nekatere lige stojijo

Vodstvo lige IceHL je po vseh zapletih zaradi covid-19 pripravilo nov načrt tekmovanja. Do danes bi morali odigrati 60 tekem, a so jih zgolj 35. Pozitivne teste so imeli skoraj v vseh moštvih, sprva so bile težave pri Bolzanu in Bratislavi, pozneje so se širile še drugod, dodobra so zdesetkale tudi ekipo Gradca, ki bo danes na prvi tekmi po dvotedenskem prisilnem ligaškem premoru pričakala Beljak.

Nov urnik IceHL predvideva, da bodo moštva v prihajajočem dobrem mesecu predvsem "odplačevala koronske dolgove". Na sporedu bodo namreč prestavljeni obračuni. Vodilni upajo, da ne bo več večjih težav s prestavljanjem. Če bo res tako, potem bo do 16. decembra zgolj en dan, ko na urniku ne bo niti ene tekme IceHL. Za vse ekipe bo to precej pestro obdobje, predvideno je na primer, da bodo Celovčani v 29 dneh odigrali 13 tekem. 

Dunaj na vrhu 

Na vrhu nepopolne lestvice (nekateri so odigrali zgolj pet tekem, nekateri devet) je Dunaj s sedmimi tekmami in 16 točkami. Gradec (Ken Ograjenšek, Adis Alagić) je z istim številom tekem in 14 točkami drugi, Celovec (Rok Tičar, Blaž Gregorc) z 12 četrti, Fehervar (Anže Kuralt) z 12 peti, Linz (Luka Gračnar) pa z devetimi tekmami in osmimi točkami deveti.

Preberite še:

HDD Sij Acroni Jesenice Mitja Šivic
Sportal Koronavirus jih je precej zdelal: Prava mala katastrofa
HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Jeseničani se po kopici pozitivnih testov počasi vračajo v pogon
Ne spreglejte