Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2013,
9.22

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga INL Jesenice HK Playboy Slavija HK Triglav Kranj HDK Maribor HKMK Bled HK Celje

Četrtek, 28. 11. 2013, 9.22

4 leta, 9 mesecev

Playboyi trepetali do konca, "železarji" "ponoreli" v zadnji tretjini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 17. krogu lige INL so potekali trije slovenski obračuni. Vroče je bilo na tekmi z dobrodelnim pridihom, domačini so slavili šele po loteriji. Jeseničani in Kranjčani visoko ugnali Celjani in Blejce.

Na obračunu z dobrodelno noto, ki so ga hokejisti Playboy Slavije priredili z namenom opozoriti na zdravstvene težave moških in zbrati nekaj sredstev za Društvo onkoloških bolnikov (en evro od prodane vstopnice so darovali društvu), je o zmagovalcu odločala loterija. Čeprav so Založani na lestvici kar krepko pred Mariborčani, ki so na 15 tekmah slavili le dvakrat, so se tokrat "lisjaki" izkazali za neugodnega tekmeca. Domači so v 34. minuti vodili že z 2:0, zadela sta Tilen Zagorc Pilko in Luka Kar, a so gostje, med vratnicama katerih je po drugem zadetku Aljošo Pilka zamenjal Matej Duh (igralec tekme pri Mariboru), vztrajali do konca. V zadnji tretjini je najprej številčno premoč izkoristil Luka Vinčec, izenačenje in podaljšek pa je priboril Tadej Kelc. V petminutnem dodatku kljub nekaterim nevarnim priložnostim zadetka ni bilo, tako da je o zmagovalcu odločala loterija. V sedmi seriji je štajerske upe razblinil Klemen Sodržnik, ki je Založanom, ti so z osmega zdrsnili na deveto mesto, priboril dve točki. Mariborčani s sedmimi točkami ostajajo 13.

V Podmežakli so po goleadi slavili domači fantje, ki so jim Celjani kravžljali živce vse do zadnje tretjine, pred katero so hokejisti iz knežjega mesta zaostajali le za zadetek. Jeseniška zasedba je tako v zadnjih 20 minutah prikazala povsem drug, odločnejši in napadalnejši obraz, kar se ji je obrestovalo, saj so nasprotnikovega vratarja Luko Koštomaja premagali kar petkrat. Strelski pohod je z dvema zadetkoma začel Miha Brus, nadaljevali pa so Nik Lahajnar, Urban Sodja in Anže Zupančič. Kljub visokemu vodstvu "železarjev" sta zadnje sekunde srečanja s pretepaškim vložkom popestrila David Sefič in Rok Klavžar, ki sta morala predčasno zapustiti ledeno ploskev. Jeseničani so z novo zmago skočili na osmo mesto, kar pomeni, da so najvišje uvrščena slovenske ekipa v mednarodnem tekmovanju INL, medtem ko Celjani, za katere je edini zadetek prispeval Matic Zupanc, ostajajo na predzadnjem.

Spopad "orlov" in "labodov" je bil še najmanj izenačen, saj so si Kranjčani pred domačim občinstvom že pred zadnjo tretjino priigrali lepo prednost štirih zadetkov, prvenec v ligi INL je v 25. minuti dočakal Sebastjan Grošelj, ki je kot tretji premagal komaj 16-letnega Urbana Avsenika. V zadnjem delu so gostje, ki so pred dvema tednoma na Bledu skoraj presenetili gorenjske tekmece, prek Gašperja Tisova znižali na -3 in razjezili domačine. Ti so prestavili v višjo prestavo in blejsko mrežo do zadnjega zvoka sirene zatresli še štirikrat, kar je pred dvojnim avstrijskim gostovanjem, ki jih čaka konec tedna, zadoščalo za visoko zmago. S tremi točkami so na 11. mestu prehiteli Kaltern, medtem ko Blejci ostajajo prikovani na dno.

Ne spreglejte