Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 8. 2014,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hokejska liga prvakov Red Bull Salzburg Bolzano Žiga Pance Aleš Kranjc Luka Gračnar VSV Beljak Klemen Pretnar Sparta Praga Blaž Gregorc Robert Kristan Gašper Cerkovnik Jaka Ankerst Robert Sabolič

Četrtek, 21. 8. 2014, 21.12

8 let

Petarda v mreži Bolzana, Saboličevi po novi zmagi na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bolzano je v drugem krogu lige prvakov izgubil z 0:5 proti Linköpingu, Pardubice pa tesno proti Turkuju. Sparta iz Prage ostaja neporažena na vrhu skupine G, Salzburg po preobratu do treh točk.

Robert Sabolič in soigralci kluba iz češke prestolnice so po finsko-švedskem gostovanju lahko zadovoljni. Iz dveh obračunov je moštvo slovenskega napadalca, ki je tokrat odsedel malo kazen, v žep pospravilo pet točk, kar trenutno zadostuje za prvo mesto v skupini. Do zmage v drugem krogu so prišli tudi hokejisti iz Mozartove prestolnice. Luka Gračnar, ki je branil vso tekmo, in rdeči biki so si zmago nad švedskim HV71 zagotovili v zadnjih desetih minutah tekme, ko so mrežo Švedov zatresli trikrat.

Novo zaušnico je doživel Bolzano Žige Panceta , ki še čaka na prve točke in prvi zadetek v nasprotnikovi mreži. Lisice so po porazu z devetimi zadetki tokrat proti Linköpingu izgubile z 0:5. Južnotirolci so si spet privoščili preveč kazenskih minut, kar štiri zadetke so prejeli z igralcem manj. Pardubice Blaža Gregorca in vratarja Roberta Kristana so tudi v drugem krogu vknjižile minimalen poraz, tokrat jih je z 2:1 premagalo vodilno moštvo skupine F Turku.

Köln Aleša Kranjca je že v soboto po uspešnem uvodu proti Košicam na domačem terenu moral priznati premoč češkim Bílím Tygřom iz Libereca. Francoski prvak Briancon (Jaka Ankerst, Gašper Cerkovnik) je po minimalnem domačem porazu proti Beljaku tokrat gostil Frölundo, ki je lani obstala v četrtfinalu švedskega prvenstva in doživel hud poraz z 1:7. Pri edinem golu domačih je s podajo sodeloval tudi Ankerst. Beljaški orli Klemena Pretnarja in Adisa Anagiča (oba sta igrala) so tudi drugi obračun v ligi prvakov odigrali v gosteh, pri zmagovalcu Spenglerjevega pokala Genève-Servette so izgubili z 2:4.

Ne spreglejte