Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2011,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleksander Ovečkin

Sreda, 2. 11. 2011, 21.07

8 let

Ovečkin klel ob trenerjevi odločitvi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Veliko bolj kot zmaga Washingtona nad Anaheimom je obračun zaznamoval spor med Aleksandrom Ovečkinom in trenerjem Brucem Boudreaujem. Slednji Rusa ob koncu rednega dela ni poslal na igrišče.

Washington je sezono začel odlično, v svoji diviziji je na vrhu, v noči na sredo pa je zabeležil novo zmago. V podaljšku je s 5:4 ugnal Anaheim, zmagoviti zadetek je dosegel Nicklas Backström. A vse to medijev po tekmi ni zanimala. Zanimal jih je spor med prvim zvezdnikom Aleksandrom Ovečkinom in trenerjem Brucem Boudreaujem.

Do tega je prišlo minuto in dve sekundi pred iztekom tretje tretjine, ko je strateg Washingtona, ki je zaostajal za zadetek, vzel minuto odmora. Boudreau je na tablico risal akcijo za izenačujoči zadetek, nato pa povedal šesterico, katero je poslal po izenačenje. Na presenečenje vseh v tej ni bilo ruskega zvezdnika. Slednji tega ni sprejel preveč dobro, saj se je s trenerjem najprej le spogledal, nato pa povedal par sočnih kletvic. Backström je nato poskrbel za izenačenje, nato pa še odločil zmagovalca.

Po koncu tekme je strateg Capitals na novinarski konferenci najprej prejel vprašanje o sporu in njegovi odločitvi. ''Gledali ste tekmo. Drugi so bili boljši, zato sem bil mnenja, da lahko drugi igralci dosežejo zadetek. Kar v 99-odstotkih sem mnenja, da je Aleksander igralec, ki bo dosegel zadetek. Tokrat nisem bil istega mnenja. Zato je ostal na klopi, jaz pa sem bil na koncu srečen, saj sem se prav odločil,'' je o odločitvi dejal trener Washingtona.

Veliko bolj kratek in jedrnat je bil Ovečkin, ki je na vprašanje o trenerjevi odločitvi kar nekoliko sarkastično odgovoril: ''Ward in Laich sta igrala tokrat neverjetno, mislim, da sta dosegla kar štiri zadetke. To je bila trenerjeva odločitev, ki se je izkazala za pravilno.'' Nekoliko bolj rumeni mediji še poročajo, da si je Ovečkin po tekmi dal duška v enem izmed nočnih klubov …

Ne spreglejte