Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2015,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Olimpija

Nedelja, 20. 12. 2015, 20.00

8 let

Olimpiji malo zmanjkalo za veliki preobrat proti Znojmu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije so v tekmi 33. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Orli Znojmo s 3:4.

Ljubljanski hokejisti so na zadnji tekmi pri vodilnem Linzu doživeli deseti poraz v nizu, z igro in pristopom pa nakazali, da morda vendarle ni vse popolnoma črno. Po 2:4, kar je bilo bistveno bolje kot 0:10 z istim tekmecem pred tremi tedni, pa jih je danes v domačem Tivoliju čakal nov velik izziv, še eno od moštev z vrha lestvice. Češki Orli pa so dvoboj v znova precej prazni dvorani Tivoli - navijači so spet tudi izobesili transparent z zahtevo po odhodu trenerja Fabiana Dahlema - dobili.

Že prva tretjina je pokazala, v katero smer bo šla tekma. Gostje so povedli že v tretji minuti, pozneje pa brez težav nadzorovali potek dvoboja. Domači so bili redko nevarni, še najlepšo priložnost so imeli, ko je šel vratar tekmecev za gol, toda nikogar od domačih ni bilo pred vrati, da bi izgubljeni plošček potisnil v mrežo. Na 2:0 so Čehi povišali po hitrem protinapadu, zadnji gol v prvem delu pa so dosegli po uigrani akciji ob številčni prednosti.

Olimpijini igralci so zabili tri gole, a žal dobili štiri

Nadaljevanje je bilo z ljubljanskega vidika boljše, pred vrati Tomaša Fucika pa več dogajanja. Toda nekaj nevarnejših poskusov je ukrotil, klonil pa na polovici tekme, ko se je po strelu Nika Pema plošček odbil od njegove drsalke in končal v mreži za znižanje izida. Anže Ropret pa je imel nekaj minut zatem ob igralcu več lepo priložnost, toda z enega metra meril prek vrat. Napako pa je kmalu popravil Gregor Koblar, po zadetku v 38. minuti pa so se domačim spet odprla vrata do morebitnega preobrata.

Vratar domačih Oliver Roy je z nekaj odličnimi obrambami v zadnjem delu ta vrata dolgo držal odprta, priložnost za izenačenje pa je imel Miha Logar v 50. minuti; toda potem ko so ga tekmeci nepravilno ustavljali ob prodoru, ni izkoristil kazenskega strela, ubranil ga je drugi češki vratar Patrik Nechvatal.

Zmaji svoje priložnosti niso izkoristili, gostje pa: ob igralcu več je Roya premagal Lubomir Štach in odločil dvoboj. Domačim je v zadnji minuti sicer, ko so potegnili vratarja iz gola in igrali s šestimi v polju, še uspelo znižati, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

V ligi Ebel imajo zgoščen praznični urnik, naslednji teden bodo na sporedu trije krogi, že v torek pa tudi nova domača tekma za zmaje, tekmec bo Bolzano, vstop pa bo takrat za darilo ljubljanskega kluba navijačem praznično brezplačen.

Ne spreglejte