Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2015,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Orli Znojmo

Nedelja, 4. 10. 2015, 11.15

8 let

Olimpija po razpadu sistema in "kravati" v zadnji tretjini ostala praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejistom ljubljanskega kluba je pri vodilnem Znojmu kazalo odlično vse do začetka zadnjega dela. Zmaji so pred zadnjo tretjino namreč vodili z 1:2, na koncu pa izgubili s 7:2.

Zmaje je po petkovi zmagi nad Gradcem čakalo težko gostovanje pri moštvu, ki je v letošnji sezoni na osmih tekmah le enkrat izgubilo, na domačem terenu pa še ne pozna poraza. A zeleno-beli so odlično začeli srečanje in s prvim zadetkom Stefana Chaputa povedli v 15. minuti. Čehe je v zadnji sekundi prve tretjine z izenačenjem razveselil Lubomir Stach, a Ljubljančani so sredi tekme ob igralcu več spet povedli – natančen je bil Andrej Hebar, ki je soigralce na drugi odmor popeljal z zadetkom prednosti. Nato pa je prišla črna zadnja tretjina, ko je David Bartoš začel strelski pohod Znojma. Čehi so do konca obračuna zadeli še petkrat in ostali trdno na prvem mestu lestvice.

Olimpijo po treh gostovanjih zdaj čakajo tri domače tekme, prva v petek, ko v Tivoli zaradi nogometne reprezentančne tekme že ob 17.30 prihajajo Celovčani. Zanimivo je bilo na slovenskem spopadu v Salzburgu, kjer se je Luka Gračnar (ubranil je 29 od 31 strelov) srečal s slovenskima napadalcema Žigo Pancetom in Miho Verličem. Čeprav njunemu Beljaku letos ne gre po željah, bo po nedeljski zmagi s 3:1 nad prvaki, katere junak je bil Eric Hunter, nekoliko lažje. Salzburžani so imeli pri izenačenju kazenski strel, a ga Brett Sterling ni izkoristil.

Drugi slovensko obarvan obračun je suvereno dobil Klemen Pretnar z Dunajem, ki je proti Sabahudinu Kovačeviću in soigralcem zadnjega Gradca že v 7. Minuti vodil s 4:0. Prestolničarji so ko na koncu slavili s 5:1. Matic Podlipnik je z Bolzanom priznal premoč Celovcu, Dornbirn je visoko (5:1) premagal Innsbruck, Linz pa tesno Sapo fehervar.

Ne spreglejte