Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
20.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Dornbirn

Torek, 17. 11. 2015, 20.54

7 let, 12 mesecev

Olimpija na kolena spravila v tej sezoni zelo razpoložene buldoge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi 21. kroga lige Ebel po podaljšku premagali Dornbirn s 5:4 (2:1, 0:2, 2:1; 1:0).

Ljubljančani so po reprezentančnem premoru doživeli dva poraza, ob zadnjem na Madžarskem se je spet poškodoval prvi vratar Oliver Roy, ki je hitro okreval in je bil danes že med vratnicama. Tokrat so zmaji za prekinitev novega niza porazov imeli težko nalogo, saj je v Tivoli na popoldansko matinejo – ure tekem so uskladili z večernim nogometnim reprezentančnim dvobojem v Mariboru – prišel tretjeuvrščeni Dornbirn, ki je dobil prva medsebojna dvoboja v sezoni. Na koncu je po podaljšku zmagala ljubljanska ekipa.

Olimpija je več kot zasluženo po podaljšku na kolena spravila v tej sezoni zelo razpoložene buldoge iz Dornbirna. Že sam začetek tekme je bil po godu Ljubljančanov, saj je v četrti minuti Gregor Koblar zatresel okvir gola, ki ga je branil David Madlener. Ljubljančani so zahtevali ogled videoposnetka, da so se prepričali, če plošček slučajno ni končal v golu. Video je pokazal, da ni. V isti minuti je imel lepo priložnost Andrej Hebar, ki je za malo zgrešil gol. V uvodnih desetih minutah so gostje sprožili vsega tri strele proti Oliverju Royju, ki je vendarle bil sposoben igrati po poškodbi na Madžarskem.

Ko so Ljubljančani v 14. minuti napravili prvi prekršek, se je položaj na ledeni ploskvi izrazito spremenil. Pobudo so prevzeli gosti, ki igre z igralcem več niso izkoristili, a so se po napaki ljubljanske obrambe uspeli prvi veseliti vodstva v trenutku, ko se je Hebar vračal s kazenske klopi. Zadnji trenutki prve tretjine so bili v znamenju domačih. Najprej je po prodoru v 19. minuti za izenačenje natančno sprožil Anže Ropret, le 39 sekund pozneje pa je z igralcem več odbitek od vratarja gostov v mrežo potisnil Koblar in dosegel vodstvo.

Na začetku druge tretjine je prišlo do pretepa med Kristofom Reinthalerjem in Jamesom Livingstonom, a na začudenje vseh je moral v slačilnico predčasno le domači branilec. V 30. minuti pa je, znova po napaki domačih, ki niso uspeli izbiti ploščka iz svoje obrambne tretjine, Livingston zadel za izenačenje. Petdeset sekund pred odmorom so po silovitem pritisku domačih na drugi strani protinapad izvedli gosti in dosegli gol za novo vodstvo, ki je sprožil popoln napad Ljubljančanov.

Do zasluženega izenačenja so prišli z dvema igralcema več, ko je zadel Fabian Scholz. Zmajem je ostalo 64 sekund igre z igralcem več, a se jim je pripetila še ena napaka, ko se je vrnil gostujoči izključeni igralce, nekdanji zmaj Chris D'Alvise, ki je z mojstrskim strelom svojo ekipo popeljal v vodstvo. Za ves trud in borbenost so bili domači nagrajeni 15 sekund pred koncem, ko je bil v gneči pred vrati najbolj spreten Roland Kaspitz in je zmajem prinesel dragoceno točko. Isti igralec pa je po 17 sekundah z natančnim strelom prinesel lepo zmago proti kvalitetnemu Dornbirnu za spodbudo pred domačo tekmo z Bolzanom.

V naslednjem krogu se bodo zeleno-beli v petek, znova v dvorani Tivoli, pomerili z Bolzanom.

Ne spreglejte