Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 4. 2021,
7.48

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL NHL

Sobota, 10. 4. 2021, 7.48

3 leta

Liga NHL, 9. april

Kopitar in Kralji se iz San Joseja vračajo praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
LA Kings | Hokejisti Los Angeles Kings z novim porazom (z 2:5 so izgubili proti San Joseju) ostajajo na predzadnjem mestu divizije Honda West. | Foto Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings z novim porazom (z 2:5 so izgubili proti San Joseju) ostajajo na predzadnjem mestu divizije Honda West.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči z 2:5 izgubili na gostovanju v San Joseju in ostajajo na predzadnjem mestu divizije Honda West v severnoameriški ligi NHL. Slovenski as Anže Kopitar je za Los Angeles v 20 minutah igre prispeval podajo.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je tako znova vpisal točko, zdaj je pri 41 v tej sezoni, s 33 podajami je izenačen na petem mestu v ligi. A njegovim kraljem (15 zmag, 18 porazov, 6 podaljškov) nikakor ne uspeva redno beležiti zmag.

Tokrat so na tekmi hitro povedli. V 3. minuti je zadel Alex Iafallo, pri grajenju napada je sodeloval Kopitar in Dustin Brown. Nato so nasprotnikom v zaključku prve tretjine dopustili kar tri zadetke. Za izenačenje je zadel Kevin Lebanc, za 2:1 je po odboju zadel Brent Burns, Rudolfs Balcers pa je dodal tretji zadetek.

"V prvi tretjini smo po hitrem vodstvu zaspali in smo se kar naenkrat znašli v zaostanku z 1:3. To nikakor ni recept za uspeh. Ko nasprotnik doseže tri zaporedne zadetke, nimaš prav veliko možnosti," je v izjavi po tekmi ocenil Kopitar.

Druga tretjina je minila brez zadetkov, tako da so kralji v tretjo stopili z istim zaostankom kot na zadnji tekmi proti Arizoni, ko so uspeli preobrniti izid. Tudi tokrat so zgodaj v tretjem zmanjšali zaostanek na 2:3. Iz težkega položaja s pomočjo odboja zadel Jaret Anderson-Dolan.

Vrhunci obračuna med LA Kings in San Jose Sharks:

Za Los Angeles tokrat ni bilo srečnega konca. Moštvo ni znalo izkoristiti svojih priložnosti, predvsem napada z igralcem več. Na drugi strani pa je tri minute pred koncem hitri protinapad izkoristil Dylan Gambrell za vodstvo s 4:2. Kralji so v zadnjih dveh minutah poskusili še brez vratarja, a takoj prejeli še en zadetek.

Kopitar in druščina bodo naslednjič na led stopili v noči na nedeljo, ko se bodo še enkrat pomerili s San Josejom.

Na preostalih tekmah večera je odmevala zmaga St. Louis Blues, ki so dosegli kar devet zadetkov proti Minnesota Wild. Pri zmagi z 9:1 je z doseženim "hat-trickom" najbolj blestel Ryan O'Reilly. St. Louis je tako prišel do druge zmage zaporedoma po šestih porazih v vrsti.

Zvezdnik Pittsburgh Penguins Sidney Crosby je medtem na gostovanju v New Jerseyju dosegel tri točke in pomagal svoji ekipi do sedme zmage na zadnjih devetih tekmah. Crosby je pri zmagi s 6:4 prispeval zadetek in dve podaji, a po tekmi vseeno ni bil najbolj zadovoljen s predstavo moštva. "To verjetno ni bila naša najboljša tekma, a smo v ključnih trenutkih naredili, kar je bilo potrebno," je dejal.

Liga NHL, 9. april:

Buffalo Sabres : Washington Capitals 3:4
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 4:6
New York Islanders : New York Rangers 1:4
St. Louis Blues : Minnesota Wild 9:1
Vegas Golden Knights : Arizona Coyotes 7:4
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 0:2
San Jose Sharks : Los Angeles Kings 5:2
(Anže Kopitar podaja v 20:09 igre)

Ne spreglejte