Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 5. 2018,
7.34

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Washington Capitals Pittsburgh Penguins NHL

Torek, 8. 5. 2018, 7.34

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, konferenčni polfinale, 7. maj

Nič ne bo s tretjim zaporednim Stanleyjem - Washington prvake poslal na počitnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Alex Chiasson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Washington Capitals so na šesti tekmi konferenčnega polfinala z 2:1 v podaljšku premagali dvakratne zaporedne prvake lige NHL Pittsburgh in napredovali v konferenčni finale, v katerem se bodo udarili s Tampa Bay Lightning. Lanski finalisti iz Nashvilla so na tekmi za biti ali ne biti s 4:0 premagali Winnipeg Jets, serijo zmag na zahodu izenačili na 3:3 in izsilili odločilno sedmo tekmo.

Za ekipo Washingtona, ki je v konferenčnem polfinalu branilce naslova Pingvine iz Pittsburgha izločila s 4:2 v zmagah, sta zadela Alex Chiasson in junak srečanja Jevgenij Kuznetsov, poražencem pa je izenačenje priigral Kris Letang.

Za Wasgington je to šele prva uvrstitev v konferenčni finale po letu 1998. Aleksander Ovečkin, ki je Kuznjecova zaposlil s podajo za zmago, in druščina bosta veliki finale lovila proti Tampa Bay Lightning, ki je izločila Boston.

"Dobro sodelujeva, dobro se ujemava. Mislim, da se to vidi tudi pri najinih dosežkih v vsej sezoni. Upam, da se ne bova zaustavila ne midva ne ekipa. Naša želja je ogromna, Alexova še večja od tega. Neprestano nas spodbuja, osebni dosežki ga ne zanimajo, zanima ga ekipa," je navdušen Kuznjecov.

Praznina

"Počutim se prazno, to bi bil opis mojega razpoloženja. Borili smo se do konca, dali vse od sebe, to je bilo edino, kar smo lahko storili, na žalost je bilo premalo. A to moramo sprejeti in se usmeriti v prihodnost, težko nam je, a se svet ni ustavil. Ekipa še ni rekla zadnje besede, verjamem, da so pred nami lepi časi," je dejal 23-letni domači vratar Matt Murray, ki je nasploh prvič izgubil serijo v NHL.

Zna se zgoditi, da bo kdo od Pittsburgha na svetovnem prvenstvu na Danskem okrepil svojo reprezentanco.

Nashville je z visoko zmago pri Winnipegu serijo podaljšal na odločilno sedmo tekmo. | Foto: Reuters Nashville je z visoko zmago pri Winnipegu serijo podaljšal na odločilno sedmo tekmo. Foto: Reuters

Nashville izsilil sedmo tekmo

Na zahodu je s 4:0 zmagalo moštvo iz Nashvilla, ki je v serij zmag v konferenčnem polfinalu rezultat izenačilo na 3:3. Štiri zadetke sta si razdelila dva igralca, po dvakrat sta zadela Viktor Arvidsson in Filip Forsberg.

Liga NHL, konferenčni polfinale, 7. maj:

Vzhodna konferenca:
Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 1:2 (podaljšek) /2:4/
Letang; Chiasson, Kuznetsov

Zahodna konferenca:
Winnipeg Jets : Nashville Predators 0:4 /3:3/
Arvidsson (2), Forsberg (2)


/ /Izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte