Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2020,
3.01

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

liga NHL NHL St. Louis Blues New Jersey Devils

Sobota, 7. 3. 2020, 3.01

1 leto, 2 meseca

Liga NHL, 6. marec

Lepa gesta Kopitarja, Hudiči končali zmagoviti niz prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

New Jersey Devils St. Louis Blues | Hudiči so pred domačimi gledalci ustavili prvake. | Foto Getty Images

Hudiči so pred domačimi gledalci ustavili prvake.

Foto: Getty Images

Petkov večer v ligi NHL je prinesel šest obračunov in šest domačih zmag. Hokejisti New Jersey Devils so končali osem tekem dolg zmagoviti niz prvakov in St. Louis na kolena spravili s 4:2. Anže Kopitar in njegovi kolegi pri LA Kings so po petkovi četrti zaporedni zmagi počivali, spet bodo v akciji danes ob 22. uri po slovenskem času, ko bodo gostili Minnesoto. Se je pa slovenski hokejski as na treningu srečal z malim Krisom.

Anže Kopitar, Los Angeles Kings
Sportal Kralji še četrtič zapored, Kopitar dosegel pomemben gol #video

Švedski napadalec Jesper Bratt je v Newmarku v 9. minuti poskrbel za vodstvo New Jersey Devils, a so gostje iz St. Louisa štiri minute zatem izenačili. V drugem delu so Hudiči dvakrat zadeli in bili pred zadnjimi 20 minutami v dobrem položaju za zmago (3:1). Jaden Schwartz je prvakom z znižanjem na 3:2 še vlil nekaj upanja, a po zadetku Joeyja Andersona v zadnji minuti dvomov o zmagovalcu ni bilo več.

Hudiči so z zmago s 4:1 St. Louisu zadali prvi poraz po 16. februarju.

Na treh obračunih jih je ločeval le zadetek

Najvišjo zmago večera so dosegli igralci Winnipeg Jets, ki se borijo za končnico. S 4:0 so odpravili Vegas, pri katerem ni bilo junaka, ki bi premagal vratarja Connorja Hellebuycka. Američan je zaustavil vseh 29 strelov gostov.

Connor Hellebuyck je zaklenil svoja vrata. | Foto: Reuters Connor Hellebuyck je zaklenil svoja vrata. Foto: Reuters

Precej tesneje, le z zadetkom razlike, je Detroit strl Chicago, Calgary Arizono, Anaheim pa Toronto. Največ zadetkov, devet, so gledalci videli v Vancouvru, kjer so domači s 6:3 premagali drugo moštvo zahoda Colorado Avalanche in končali negativno serijo.

Kopitar pozdravil Krisa

Ekipa Los Angeles Kings bo v severnoameriški hokejski ligi NHL nocoj ob 22. uri po slovenskem času igrala z Minnesoto Wild. Kapetan Kraljev in slovenski zvezdnik Anže Kopitar je že po petkovem treningu v Los Angelesu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa iz Kopra. Kopitar se je z njim in staršema Ano Jerak ter Matteom Zudichem pogovoril ter jim razkazal slačilnico in druge zanimivosti.

Z Anžetom Kopitarjem, ki si je za dve leti in mesec dni starega Krisa vzel veliko časa in mu med drugim podpisal kapo, je bila v petek tudi žena Ines.

Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Zdravilo za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, naj bi učinkovalo in Kris bo z družino predvidoma odpotoval nazaj domov v Slovenijo že konec meseca.

Borut Žunič s slovenskega veleposlaništva v Washingtonu, ki je pomagal organizirati srečanje med Kopitarjem in Krisom, je dejal, da je bil hokejist vesel zaradi zbranega denarja, ki ga je ostalo tudi za pomoč drugim otrokom. Tudi Krisovi starši so zelo veseli, da lahko dajo nekaj nazaj tudi drugim.

Liga NHL, 6. marec:

New Jersey Devils : St. Louis Blues 4:2
Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 2:1
Winnipeg Jets : Vegas Golden Knights 4:0
Calgary Flames : Arizona Coyotes 3:2
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 2:1
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 6:3

Lestvica:

Ne spreglejte