Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 21.48

8 let

Nezaustavljiva tretja napadalna trojka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zavarovalnica Maribor Olimpija je v 5. krogu hokejske lige EBEL (kvalifikacijske skupine) gostovala pri oslabljenem Gradcu in slavila zmago s 6:1.

Graz 99ers, ki je že zapravil nastop v končnici, je proti Olimpiji igral brez deveterice najboljših igralcev (med njimi tudi brez Iva Jana), ki so se preselili v druge klube širom Evrope. Trener gostov Mike Posma tokrat ni mogel računati na kaznovanega Brendana Yaremo, namesto katerega je v prvi trojki zaigral Gregor Slak, priložnost pa so dobili tudi igralci, ki doslej niso igrali veliko.

Veliko kombinirali, a le enkrat zadeli

"Zeleno-beli" bi lahko ob igralcu več povedli prek Todda Elika že v 3. minuti, minuto zatem pa je nevarno zapretil še Brian Felsner. V 6. minuti se je v ugodni priložnosti znašel Gregor Slak, medtem ko so domači do prvega strela na vrata prišli v sedmi. Tri minute kasneje so si igralci Gradca le pripravili resnejšo priložnost, a je vratar Alex Westlund izvrstno posredoval pri poizkusu Floriana Dinhopla.

V omenjeni minuti si je Greg Kuznik pri Olimpiji prislužil dve plus dve minuti kazni, vendar domači kljub nekaterim poizkusom niso uspeli izenačiti rezultata. Prav v minuti, ko se je izključeni branilec vrnil na igrišče, je Elik odlično našel Raffaela Intranuova, ki je imel solo prodor, a se je akcija končala z obrambo Clausa Dalpiaza. Do konca prve tretjine Graz 99ers praktično ni več uspel ustreliti na nasprotnikova vrata, "zeleno-beli" so na drugi strani lepo kombinirali in kar nekajkrat nevarno zapretili, med strelce pa se je uspelo vpisati le Alešu Mušiču v 17. minuti, ko je pridrsal izza vrat ter s strelom presenetil vratarja Dalpiaza.

V drugo tretjino "zmaji" krenili ležerno

Olimpija je drugo tretjino začela ležerno, kar so domači skoraj kaznovali, saj je v 24. minuti Kevin Kraxner ušel branilcem, se znašel sam pred Westlundom, vendar je bil slednji uspešnejši. Tri minute zatem so imeli gostje 31 sekund dva igralca več, rezultat pa se ni spremenil.

V 34. minuti je Egon Murič lepo streljal, še lepše pa je posredoval Dalpiaz. Še v isti minuti sta si v "lase" skočila prav Murič in Patrick Mössmer ter si prislužila dvominutno kazen. V trenutku, ko sta se vrnila na igrišče, je Murič lepo sprejel podajo prek celega igrišča, nato krenil v napadalno tretjino, kjer se je odločil za strel in bil uspešen, saj je povišal rezultat na 2:0. Dve minuti pred koncem bi lahko Olimpija vodila že s 4:0, a je najprej Felsner zgrešil prazna vrata, nato pa se je znašel sam pred Dalpiazom še Mušič, ki pa ni bil uspešen.

V zadnji tretjini bili učinkoviti kot je potrebno

V zadnji tretjini so znova do prve resnejše priložnosti prišli igralci Gradca prek Stafana Pittla, v naslednjih petih minutah pa so do strela pri Olimpiji prišli Matej Hočevar, Murič in Elik. Slednji je v 47. minuti po podaji Intranuova uspel povišati na 3:0, minuto kasneje je bilo že 4:0, ko je Mušič iz kota podal na modro črto Jeremiahu McCartheyju, slednji pa je nato pred vrati našel samega Nika Zupančiča, ki je med nogami ukanil Dalpiaza.

Graz 99ers je nato v 49. minuti prišel do prvega gola na tekmi, med strelce se je vpisal Pittl. Tudi v nadaljevanju je bila Olimpija nevarnejša, prevlado na ledu je v 59. minuti kronala s svojim petim golom, ko je v gneči pred golom svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Murič. Le 28 sekund zatem je bilo 6:1. Hočevar je za vrati priboril plošček in ga podal pred vrata, kjer ga je v mrežo pospravil Jure Kralj.

"Zmaje" je v Gradcu glasno spodbujalo tudi nekaj več kot 30 Green Dragonsov. V nedeljo čaka Olimpijo na domačem igrišču tekma proti Innsbrucku, ki bo odločala o sedmem mestu.

Ne spreglejte