Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
20.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 20.42

6 let, 7 mesecev

Nekdanji Robarjev soigralec okrepil obrambo Znojma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Rdeči biki'' so pripeljali AHL-ovca Garretta Roa in podaljšali sodelovanje z Dougom Lynchem. S Češke se na Madžarsko seli Travis Gawryletz, iz prve nemške lige v Znojmo prihaja Richard Pavlikovski.

Vodstvo moštva iz Mozartovega mesta bo v prihodnji sezoni še naprej računalo na Douga Lyncha, ki bo že sedmo leto igral v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Tridesetletni Kanadčan bo tako že šesto sezono – eno je preživel na Dunaju – nosil dres z rdečim bikom, v katerem je trikrat osvojil naslov prvakov lige EBEL. V začetku zadnje sezone se je podal na Švedsko, kjer se je njegova avantura v Elitserien (elitna švedska liga) končala po 33 tekmah, ko se je vrnil v Salzburg, za katerega je do konca sezone zbral 25 nastopov in pet točk. ''Gre za odličnega branilca, ki je dober vodja tako na ledu kot zunaj ledenih ploskev, kar je v preteklosti že večkrat dokazal,'' je o Lynchu, ki je sklenil enoletno sodelovanje, dejal novi strateg Don Jackson.

Šestinpetdesetletni Američan pa je našel tudi nekaj lepih besed za rojaka Garretta Roa, ki bo za eno sezono okrepili napad kluba s Solnograškega. ''Garrett je mlad hokejist, ki ga krasi velik talent. V igro prinaša veliko energije, zato za nas pomeni pomembno okrepitev.'' Roe je zadnji dve leti preživel v ligi AHL, kjer je pomagal moštvu Adirondack Phantoms, 25-letnikova statistika se je lani ustavila pri 57 tekmah, 12 zadetkih in 14 podajah.

Madžari in Čehi z novima stebroma obrambe

Tudi pri madžarskem članu iz družine EBEL so poskrbeli, da bo obramba bolj trdna. Travis Gawryletz se po dveh sezonah v češki Tipsport Extraligi seli v ligo EBEL, bolj natančno v Szekesfehervar. Sedemindvajsetletni Kanadčan je del zadnje sezone odigral pri Sparti iz Prage, od koder je konec novembra moral oditi. Pot ga je zanesla v Pardubice, kjer je novega delodajalca našel slovenski legionar Blaž Gregorc. Gawryletz, ki je na 51 tekmah zadnje sezone zbral šest točk, se je Sapi zavezal za eno sezono.

K Orlom iz Znojma pa prihaja nekdanji soigralec Mitje Robarja v prvi nemški ligi Richard Pavlikovski. Slovaški veteran, ki je zadnjih osem sezon preživel pri Pingvinih iz Krefelda, je s češko ekipo, h kateri odhaja na preizkušnjo Aleksandar Magovac, podpisal enoletno pogodbo.

Ne spreglejte