Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL

Petek, 6. 9. 2013, 11.22

8 let

Na zadnji stopnici dopustili "metlo". Tudi letos proti vrhu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po suverenem rednem delu pretekle sezone so Dunajčani brez nabojev ostali v najpomembnejšem trenutku - finalu. S Tommyjem Samuelssonom in nekaj kadrovskimi menjavami tudi letos ciljajo visoko.

Če bi bil prvak znan po rednem delu, bi se naslova avstrijskih prvakov po sezoni 2004/2005 spet veselili hokejisti iz avstrijske prestolnice. A seveda prvo mesto po rednem delu, v katerem so Dunajčani v pretekli sezoni prevladovali, z izjemo izbire četrtfinalnih nasprotnikov, ne pomeni prav veliko. "Kanarčki" so sicer prišli vse do finala, ki so ga na zadnje okusili leta 2005, a tam so občutili moč poznejših prvakov iz Celovca, ki jih je odpihnil s 4:0 v zmagah.

Adijo, Lakos, pozdravljen, Ouellette

Tudi letos bodo čim višja mesta napadali pod vodstvom 53-letnega strokovnjaka Tommyja Samuelssona, ki bo Dunaj vodil tretjič zapored. Šved je rezultatsko letvico iz sezone v sezono postavljal vse višje (sezona 2011/2012 četrtfinale, lani finale), zdaj mu ostaja le še sam vrh, ki ga bo lahko naskočil s kar nekaj ključnimi igralci zadnje sezone. Med rumeno-črnimi ostaja mož, ki je lani najbolj pridno bogatil statistiko, in sicer Kanadčan François Fortier, že sedmo leto bo dres Vienna Capitals nosil kapetan Benoît Gratton, med vratnicama ostaja tudi izkušeni Matt Zaba, ki je še predlani branil barve Bolzana, v prihajajočem tekmovalnem obdobju mu bo stal na nasprotni strani. Tudi stari znanec tivolske ledene ploskve Jamie Fraser bo še naprej del dunajske hokejske zgodbe.

Zagotovo obžalujejo odhod nepogrešljivega ofenzivnega branilca Andréja Lakosa, s čigar statistiko bi se lahko pohvalil marsikateri napadalec. Avstrijec bo kariero nadaljeval pri češkem prvoligašu Chomutovu. Odšel je tudi Josh Soares (Oskarshamn), s kar tremi prebežniki pa se bodo Dunajčani srečevali tudi v prihodnje: reprezentančni vratar Fabian Weinhandl se je preselil v Celovec, Zdenek Blatny k Orlom iz Znojma, Daniel Woger je postal graški "panter". Vodilni možje niso le "prodajali", pač pa so segli tudi v denarnice in v svoje vrste zvabili ostrostrelca, in sicer je iz Linza prišel Mike Ouellette. Kanadčan, ki rad menja klube, v zadnjih petih sezonah je zaigral v štirih, ne bo edini hokejist iz zibelke hokeja, tu sta še AHL-ovca Dustin Sylvester in Mark Matheson.

Drugo sezono brez Slovencev

Tako kot lani tudi letos na Dunaju, ki so ga v preteklosti zaznamovali tudi Slovenci, ne bo naših legionarjev. Kot zadnji se je v sezoni 2011/2012 v avstrijski prestolnici preizkušal Marcel Rodman, zdaj član nemškega prvoligaša Schwenninger Wild Wings. Poleg Marcela so dres nosili še en član nemške DEL Aleš Kranjc, ki si kruh služi v Kölnu, David Rodman (brez kluba) in Ivo Jan.

Ne spreglejte