Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 2. 2015,
7.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

CSKA Moskva Jan Muršak liga KHL Rok Tičar Slovan Bratislava Medveščak Zagreb

Sobota, 14. 2. 2015, 7.20

8 let

Muršak s CSKA do uspeha, ki so ga čakali več kot četrt stoletja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Moskovski CSKA je po zmagi s 5:2 nad Medveščakom, zmagoviti zadetek je prispeval Jan Muršak, postal ruski prvak, kar mu je uspelo po dolgih 26. letih čakanja.

V letošnji sezoni Kontinentalne hokejske lige velja pravilo, da zlata medalja in naziv prvak Rusije pripade moštvu, ki redni del lige konča na prvem mestu (prej je ta naziv pripadel prvaku lige). Pet tekem pred koncem rednega dela si je CSKA nabral tako veliko prednost, da ga do konca tega dela tekmovanja ne more ujeti nihče več. Po zmagi s 5:2 nad Medveščakom – ta je v peti minuti povedel že z 0:2, a nato so gostitelji priredili preobrat – je tako postalo jasno, da je zlata medalja po dolgih, kar 26. letih čakanja spet v rokah moskovskega kluba, za katerega je to 33 tovrstna lovorika.

Moskovčani so si z osvojitvijo prvega mesta po rednem delu priigrali še t.i. Kontinentalni pokal. Petek 13. je bil tako za moštvo, pri katerem pomembno vlogo igra Jan Muršak – slovenski napadalec je prispeval zmagoviti zadetek – nadvse srečen dan, a člani CSKA že "umirjajo plošček". Zdaj jih namreč čaka boj za naslov prvaka lige KHL, boj za Gagarinov pokal. Do zdaj ni še nobeni ekipi, ki je redni del lige KHL končala na prvem mestu, uspelo osvojiti še te prestižne lovorike. A glede na to, da CSKA v tej sezoni rad ruši rekorde (najvišja zmaga v ligi KHL 12:0 proti Slovanu iz Bratislave; največ zmag v sezoni – v petek so zmagali še 46.), bo še zanimivo.

Preden se bodo začeli izločilni boji, bo CSKA odigral še pet tekem, v nedeljo bo palice prekrižal z mestnim tekmecem Dinamom.

Slovan izgubil pri Torpedu

V petek je bila na delu še ena ekipa, ki ima slovenski pridih. Slovan iz Bratislave je na gostovanju pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda klonil s 3:1. Ob častnem zadetku Slovakov v 52. minuti – končni rezultat je postavil Michal Sersen – je s podajo sodeloval Rok Tičar. Slovenski napadalec je igral slabih 19 minut, enkrat ustrelil, dobil devet od 19 sodniških metov in odslužil dvominutno kazen.

Zadnje moštvo zahoda, Slovan bo prihodnjo tekmo odigralo v nedeljo, ko ga v gosteh čaka Severstal Čerepovec.

Ne spreglejte