Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
19.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Muršak slovenska hokejska reprezentanca risi

Torek, 5. 11. 2013, 19.41

7 let, 12 mesecev

Muršak: Če ne dobijo nikogar, smo lahko tudi mi dobri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po slabem letu dni se je Pesničan spet pridružil reprezentančnim kolegom, ki jih čaka zadnji pravi preizkus pred Sočijem. Muršak: "Sprememba je dobrodošla. Upam, da bom ob vrnitvi v Rusijo spet svež."

Dobri trije meseci so minili, odkar se je podal deset tisoč kilometrov daleč in začel nov hokejski izziv v ruski KHL, kjer sicer njegovemu Amurju ne gre vse po načrtih. Finančne težave so načele moštvo, ki se ne dvigne iz brezna porazov, pojavila so se namigovanja, da bodo klub poskušali rešiti s prodajo nekaterih igralcev, med katerimi naj bi bil tudi naš napadalec, ki pa, vsaj za zdaj, ostaja član ekipe z daljnega Habarovska.

Reprezentančni premor je tako prišel kot naročen, da tudi Muršak poskuša vsaj nekoliko odklopiti misli od klubske scene in da si s soigralci, kljub napornemu urniku v Innsbrucku (tri tekme v treh dneh), nabere moči. "Vedno se rad pridružim reprezentanci in igram za njo. Nazadnje je bilo lani novembra, vmes so fantje z uvrstitvijo na olimpijske igre dosegli še nekaj neverjetnega, tako da jim res še enkrat čestitam," se je za trenutek ozrl proti majhnemu čudežu iz danskega Vojensa in izrazil upanje, da si bo ob slovenskih kolegih povrnil potrebno svežino: "Ko si nekaj časa med Rusi, že komaj čakaš, da se pridružiš Slovencem, tako da se že veselim prihodnjih nekaj dni, da bom v družbi slovenskih igralcev. Ta sprememba okolja bo dobrodošla in upam, da bom ob vrnitvi v Rusijo spet svež in da mi bo veliko lažje."

Težave mu povzroča le peta, Belorusi največja neznanka

Kako trda je lahko ledena ploskev, je pred tedni občutil ob naletu Mihajla Pašnina, a, kot pravi, težav z glavo nima. Nekoliko preglavic mu povzroča poškodba pete, ki je nastala po tem, ko je blokiral strel, a se na to ne ozira preveč: "Nekaj težav imam le še s peto. Ta poškodba še ni čisto sanirana, ampak lahko že normalno igram, tako da se na to ne bom izgovarjal. Poškodbe so namreč del hokeja, veliko igralcev igra, čeprav niso stoodstotni. Med njimi sem tudi jaz, a upam, da kmalu odpravim tudi to poškodbo." Vsekakor jo bo poskusil čim bolj odmisliti na prihajajočem turnirju, ko se bodo "risi" med četrtkom in soboto zoperstavili trem reprezentancam. In kako Muršak ocenjuje trojico Belorusija, Francija, Avstrija?

"Nasprotniki so vsi zelo dobri. Proti Belorusom sicer nisem še nikoli igral. Vemo, da večina igralcev igra v Minsku, ki nastopa v ligi KHL, ampak osebno jih ne poznam dobro. Prav tako ne Francozov. Vem pa, da smo imeli lani proti njim v Ljubljani kar nekaj težav. Avstrijci tudi niso kar tako. Včasih znajo odigrati zelo dobro, včasih pa ne preveč. Vse bo odvisno bo od njihove forme in kemije. Videli bomo v Innsbrucku, vsekakor pa upam na najboljše rezultate."

"Vse ekipe si želijo igrati proti čim boljšim"

Kemija pa bo še kako pomembna na februarskih olimpijskih igrah. In časa za uigravanje v slovenskem taboru ne bo na pretek, saj bo reprezentanca po turnirju v Innsbrucku odigrala le še eno pripravljalno tekmo z Avstrijo, medtem ko so decembrski poskusi prijateljskih tekem padli v vodo, saj večina lig, v katerih igrajo "risi", takrat ne počiva. Si pa selektor še vedno prizadeva še za eno prijateljsko srečanje v Sočiju. "Najti nasprotnike za prijateljske tekme je vedno težava. Sploh pred tako velikim turnirjem. Vse ekipe si želijo igrati proti čim boljšim nasprotnikom, zato vedno čakajo do zadnjega trenutka. Če ne dobijo nikogar drugega, smo lahko tudi mi dobri. A to je pač naša realnost. Tako lahko le upamo, da se bomo čim boljše pripravili in ujeli že na treningih," se je okrnjenega seznama pripravljalnih tekem pred tekmovanjem vseh tekmovanj še dotaknil Muršak.

"Mislim, da v Olimpijini garderobi trenutno ni veliko pozitivnih stvari"

Štajerec, ki se je pred dnevi vrnil v Slovenijo, si je v nedeljo ogledal tekmo nekdanjega kluba, katerega vlečni konj je bil med lansko stavko v ligi NHL, in priznal, da še vedno sledi rezultatom zeleno-belih, za katere verjame, da jim ni lahko: "Olimpijo še vedno spremljam. Tudi Detroitu in vsem ekipam, za katere sem kdaj igral, še vedno sledim. Čeprav je Olimpija v nedeljo doživela poraz, mislim, da sploh ni igrala tako slabo do deset minut pred koncem, ko je sledil razpad sistema. Razveljavljen zadetek je tudi spremenil potek vse tekme. Mislim pa, da trenutno, čeprav niso veliko oddaljeni od zmag, ni veliko pozitivnih stvari v garderobi, to se na fantih zelo pozna."

Verjamemo pa, da so v reprezentančni garderobi veliko bolj vedri obrazi, ki že nestrpno čakajo na prvi obračun, ko bodo palice prekrižali z Belorusi. Prvo srečanje se bo v Innsbrucku v četrtek začelo ob 14.30.

Ne spreglejte