Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2015,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miha Logar HDD Olimpija liga EBEL slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 19. 11. 2015, 14.53

8 let

Miha Logar: Če bi bila organizacija popolna, zagotovo ne bi dobil toliko priložnosti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Mislim, da sem si vsako minuto na ledu zaslužil. Poleti sem toliko treniral, da je bilo kar neverjetno. Super je tudi, da mi trener tako zaupa," je priložnosti pri Olimpiji vesel njen mladi branilec.

Če bi med temnimi oblaki Olimpijinega životarjenja iskali sončni žarek, bi ga našli predvsem v njeni mladeži. Prav slovenski mladeniči, ki, eni bolj, drugi manj, pridno izkoriščajo priložnosti v sicer nič kaj zavidljivem položaju kluba, so ena od svetlejših točk zmajevega tabora. Zdaj, ko šele dobro vstopajo v članski hokej, začaran krog Olimpije zanje še ne predstavlja tako velike težave, pač pa pri njej večina (vsi pač ne) mladih dobiva lepo število minut za polnjenje nahrbtnika izkušenj.

Tega se dobro zaveda mladi branilec Miha Logar, ki dres ljubljanskega kluba nosi drugo sezono in uživa zaupanje nemškega trenerja Fabiana Dahlema.

"Mislim, da sem si vsako minuto na ledu zaslužil. Poleti sem toliko treniral, da je bilo kar neverjetno. Držal sem se prav vsega, od treningov do jedilnika in športnega življenja. Pridobil sem toliko kilogramov, kot sem jih želel v upanju, da bom bolje fizično pripravljen na to ligo. Mislim, da se vse lažje postavljam ob bok starejšim in pridobivam izkušnje. Super je tudi, da mi trener toliko zaupa. Vem, da se kdaj pojavi kakšna napaka zaradi moje neizkušenosti, in potem pomislim, 'Joj to bi moral pa drugače narediti.' Ampak iz tega se največ naučim," je nad priložnostmi, pridobljenimi na Celovški 25, navdušen zgovorni Gorenjec, ki se je pred prihodom v Ljubljano kalil pri večinoma mlajših selekcijah Salzburga.

Minut v ekipi, polni tujcev, ne bi bilo

Zajetna minutaža, boj proti finančno in telesno močnejšim mladim upom prinašajo koristi, a ko se porazi kopičijo eden za drugim, je zagotovo tudi za najmlajši rod težko. "Seveda si po vsaki tekmi, na kateri izgubiš, razočaran, a jaz na vse skupaj gledam drugače od nekaterih starejših. Če bi bila tukaj organizacija popolna, zagotovo ne bi dobil toliko minut in priložnosti. In to je zame le pozitivno, saj tako lahko stremim k temu, da postanem boljši in da naberem več izkušenj, kot bi jih v ekipi, polni tujcev," pametno razmišlja 20-letnik in doda, da ob porazih razumljivo pride slaba volja, a da se načeloma tako z mlajšim kot s starejšim delom moštva razume dobro.

Med prekaljenimi mački ne pozabi izpostaviti povratnika v Olimpijinem dresu Andreja Tavžlja: "Tava je letos pravi lider (vodja, op. a.), tako v slačilnici kot zunaj nje. Zelo pametne besede prihajajo iz njegovih ust. Je res moder človek. Je velik in močan, zna tudi znoreti, ko je treba, ampak je dober človek. Res pravi vodja. V slačilnici in na ledu je pravi borec in name zelo pozitivno vpliva."

Bolje povedati kot molčati

Olimpija je ekipa, ki si predvsem v obrambi ne sme privoščiti veliko napak, saj jo prav vsaka lahko drago stane. Vseh pet igralcev v polju mora dati od sebe sto odstotkov, v nasprotnem primeru se namreč njen sistem hitro podre. A napake so sestavni del športa, še toliko pogosteje se jih pričakuje, ko je moštvo mlado in neizkušeno. In bolje je, da si fantje ob spodrsljajih nalijejo čistega vina, kot da bi misli zadržali zase, opozarja Logar, ki je na 19 tekmah te sezone enkrat zadel in dvakrat podal.

"Ob napakah si večinoma povemo stvari, se malce spremo za kratek čas in je potem vse v redu. To je prav. Moraš povedati, da je nekaj narobe, sicer se stvari ne popravijo in se ne naučiš. Meni starejši vedno povedo, ko kaj naredim narobe. V trenutku jeze morda deluje malo napadalno, ampak njihove besede sprejmem, saj vem, da so dobronamerne. Tako se učim in si ob njih rečem, da bom drugič bolje naredil. Pomembneje mi je, da mi povedo, kot da so tiho in si pri sebi mislijo določene stvari. Potem bi se pa res lahko slabše počutil."

Za zdaj odlična priložnost

Zagotovo se marsikdo v Olimpijini vrsti ob dejstvu, da izplačila tudi letos zamujajo, ne počuti najbolje. Logar živi pri starših, ki mu pomagajo, zato nanj denarni primanjkljaj ne vpliva tako kot na starejše. "Glave ne usmerjam v denar, ampak za zdaj le v hokej, tekme in treninge. Verjamem pa, da ko imaš enkrat družino in ko je treba dati hrano na mizo, ni najlažje," nam je ob koncu pogovora dejal branilec, ki bi pri Olimpiji rade volje še nabiral izkušnje in jih, če bi čez čas za neko ekipo predstavljal večjo okrepitev, pokazal tudi v tujini.

Ne spreglejte