Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2017,
17.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Natisni članek

Švica trener legionarji Red Ice Matjaž Kopitar

Petek, 24. 2. 2017, 17.54

6 let, 7 mesecev

Nič več trener švicarskega drugoligaša

Matjaž Kopitar in Švicarji vsak svojo pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Matjaž Kopitar Anže Kopitar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Vodstvo švicarskega drugoligaša Red Ice iz Martignyja se je po dveh četrtfinalnih porazih zahvalilo za sodelovanje slovenskemu trenerju Matjažu Kopitarju.

Večina evropskih klubskih hokejskih tekmovanj se preveša v izločilne boje, v mnogih ti že potekajo. Tako je tudi v drugi švicarski ligi, kjer je od začetka sezone deloval nekdanji selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar. Slovenski strateg je poleti prevzel vodenje švicarskega drugoligaša Red Ice iz Martignyja.

"Sodelovanje je podpisano za dve sezoni, seveda pa obstaja pogoj, da moramo doseči določene stvari. Všeč mi je, da ima ekipa takoj visoke cilje. Nekako moraš biti v pogledih tudi samokritičen. Če nečesa ne dosežeš, potem pač tam ne moreš biti," je pred izzivom dejal 51-letnik. A druge sezone pri klubu ne bo dočakal, saj so se njune poti v začetku tedna razšle.

Dva četrtfinalna poraza za slovo

Kopitar je s svojimi zdaj že nekdanjimi varovanci redni del sezone lige NLB končal na tretjem mestu, v četrtfinalu ga je tako pričakal šesti po rednem delu Ajoie.

Prvo srečanje v izločilnih bojih so njegovi oklepniki izgubili z 2:3, tudi na drugem niso bili uspešni (poraz s 3:5). Po zaostanku z 0:2 v zmagah – igrajo na štiri – so vodilni v klubu Red Ice ukrepali in v začetku tedna končali sodelovanje s Kopitarjem.

Menjava ni prinesla zmage

Trenersko taktirko so podelili staremu znancu švicarskega hokeja in nekdanjemu NHL-ovcu, Kanadčanu s švicarskim potnim listom Adrienu Plavsicu, ki je v trenerski štab omenjenega kolektiva vpet od sezone 2014/15.

Trenerska menjava nemalokrat obrne trend, a v tem primeru ga (še) ni. Hokejisti kluba Red Ice, katerega predsednik je pred dnevi navijačem sporočil, da je finančni položaj pod nadzorom, so izgubili tudi tretjo tekmo (1:5). Če bodo neuspešni še zvečer, bo zanje upanja na polfinale konec.

Kopitar ni edini slovenski trener, ki se je v tej sezoni predčasno poslovil od vodenja članske ekipe. Decembra je Gradec odpustil Iva Jana, ki zdaj deluje kot pomočnik trenerja v drugi nemški ligi pri Eispiraten Crimmitschau.
Ne spreglejte