Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2016,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matjaž Kopitar

Četrtek, 4. 2. 2016, 15.55

8 let

Matjaž Kopitar: Če nečesa ne dosežeš, potem pač tam ne moreš biti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Po vseh mesecih sem začutil, da bi rad še nekaj delal. Odločilo je, da sem videl ekipo, s katero je mogoče nekaj narediti," je ob vrnitvi v trenerske vode dejal Matjaž Kopitar.

Pisali smo že, da se nekdanji slovenski selektor, ki se je od reprezentance poslovil po lanskem majskem svetovnem prvenstvu, vrača za trenersko krmilo. Od prihodnje sezone naprej bo bdel nad hokejisti švicarskega drugoligaša Red Ice iz Martignyja, katerega športni direktor je Albert Malgin. Kopitar se z Rusom pozna še iz igralskih časov, saj sta v sezoni 1992/93 skupaj igrala za Jesenice. Kot je 50-letni Gorenjec povedal v izjavi za javnost, je selitev v Švico visela v zraku že dlje časa.

"Vse skupaj se vleče že nekaj časa. A nekako sem vse od leta 2011, ko sem komaj dobro prišel na selektorsko klop, odlašal, saj nisem imel občutka, da bi bilo dobro sedeti na dveh stolčkih. Mislim, da je človeška zadnjica narejena le za en stol. Zdaj pa sem po vseh mesecih (s položaja selektorja je odstopil maja lani, op. a.) začutil, da to ni to, da bi rad še nekaj delal. Nekako mi je v lepem spominu ostala tudi jeseniška zgodba iz prvega leta v alpski ligi, ko se je dobro delalo. Ob tem je odločilo tudi to, da sem šel na obisk in videl ekipo, s katero je mogoče nekaj narediti. Normalno je, da se bo lahko ekipa nekoliko spremenila. Prvi vtis v mestu je bil dober, zato sem se tudi odločil za Martigny in menim, da sem se odločil prav," je selitev v alpsko državo obrazložil Kopitar, ki se jutri vrača v Kalifornijo.

Treba bo uresničiti cilje

Novemu kolektivu na jugu Švice se bo pridružil konec julija, v klubu pa bo, če bo izpolnil cilje, ostal do konca sezone 2017/18.

"Sodelovanje je podpisano za dve sezoni, seveda pa obstaja pogoj, da moramo doseči določene stvari. Všeč mi je, da ima ekipa takoj visoke cilje. Nekako moraš biti v pogledih tudi samokritičen. Če nečesa ne dosežeš, potem pač tam ne moreš biti," je še dodal nekdanji trener Maribora in Jesenic.

Klub Red Ice je v lanski sezoni obstal v polfinalu lige NLB, trenutno pa zaseda sedmo mesto med desetimi moštvi in si je že zagotovil končnico.

Ne spreglejte