Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 3. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Luka Gračnar Red Bull Salzburg liga EBEL legionarji SP v hokeju 2017

Torek, 28. 3. 2017, 19.07

6 let, 7 mesecev

Podaljšali sodelovanje

Luka Gračnar ostaja v Salzburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Luka Gračnar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Vodstvo aktualnega prvaka lige EBEL Salzburga po izpadu v polfinalu že pospešeno kadruje za prihodnjo sezono. Med hokejisti, ki bodo v Mozartovem mestu igrali v prihajajočem tekmovalnem obdobju, je tudi slovenski vratar Luka Gračnar.

Salzburžani vselej veljajo za favorite razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem so letos lovili tretji zaporedni naslov prvaka. A njihovo pot je v polfinalu po preobratu zaustavil Celovec. Korošci, za katere igrata Žiga Pance in Mitja Robar, so rdeče bike izločili s 4:2 v zmagah in se bodo v finalu od petka naprej merili z Dunajem.

Vodilni pri Salzburgu so po koncu sezone hitro zavihali rokave in začeli sestavljati igralski mozaik za prihodnost. Na Solnograškem bo ostalo precej hokejistov, ki so že v pravkar končanem tekmovalnem obdobju nosili dres Salzburga.

Med tistimi, ki bodo še naprej pomagali kolektivu, je slovenski vratar Luka Gračnar, ki je tako še pred začetkom priprav na majsko svetovno prvenstvo razrešil vprašanje klubske prihodnosti. Za 23-letnika (pogodbo je imel do konca te sezone) bo to že osma sezona v Salzburgu, kjer je najprej igral za selekcijo do 18 in 20 let, zadnjih pet let pa je stal med vratnicama v ligi EBEL.

Gorenjec je v tej sezoni branil manj kot v lanski. Vse do končnice razširjenega avstrijskega prvenstva je zbral 29 tekem, na katerih je bil 91,9-odstotno zanesljiv, na 11 tekmah izločilnih bojev pa ni dobil priložnosti za branjenje. V končnici je branil prvi vratar Bernhard Starkbaum. Avstrijec prav tako ostaja v Salzburgu.

Trenutni kader Salzburga za sezono 2017/18:

Vratarja: Bernhard Starkbaum, Luka Gračnar
Branilci: Alexander Pallestrang, Daniel Jakubitzka, Bobby Raymond, Layne Viveiros, Matthias Trattnig, Dominique Heinrich
Napadalci: Daniel Welser, Thomas Raffl, Alexander Rauchenwald, Raphael Herburger, Alexander Cijan, Michael Schiechl, Manuel Latusa, Ryan Duncan, Peter Hochkofler, John Hughes, Florian Baltram, Mario Huber

Ne spreglejte