Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar legionarji Žiga Pance Mitja Robar Luka Gračnar Edo Terglav David Rodman Boštjan Goličič Anže Kuralt risi slovenska hokejska reprezentanca Marcel Rodman Žiga Pavlin Luka Vidmar Klemen Pretnar Sabahudin kovačević Nik Pem Aleš Kranjc svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017 SP v hokeju 2017

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Legionarji

Za ene grenek, za druge sladek konec hokejskega tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Skoraj ne mine dan, da kdo od legionarjev ne bi končal sezone. Konec preteklega tedna se je ta končala za moštvo pomočnika slovenske reprezentance Eda Terglava in tri Slovence. Brez možnosti za ubranitev naslova prvaka v ligi EBEL je ostal Luka Gračnar, se bosta pa zanj borila Žiga Pance in Mitja Robar.

Teden dni je do uradnega zbora slovenske hokejske reprezentance, ki se bo od prihodnjega ponedeljka pripravljala na majsko svetovno prvenstvo, kjer bo v skupinskem delu v Parizu palice prekrižala s Kanado, Finsko, Švico, Češko, Belorusijo, Norveško in Francijo.

Konec za pomočnika risov in trio napadalcev

Nekaj risov bo začetek zbora zamudilo, saj so še vedno v klubskem pogonu, se bo pa pripravam kaj kmalu lahko priključil pomočnik slovenskega selektorja Nika Zupančiča Edo Terglav.

Ta je v nedeljo še zadnjič v tej sezoni vihtel taktirko Grenobla, pri katerem drsajo trije slovenski napadalci David Rodman, Boštjan Goličič in Anže Kuralt. Volkovi so v tem tekmovalnem obdobju doživeli nemalo lepih trenutkov. Med drugim so bili neporaženi skoraj dva meseca in pol, nanizali rekordnih 20 zaporednih zmag, osvojili pokalno lovoriko

Pomočnik slovenskega selektorja Edo Terglav je Grenoble popeljal do polfinala francoskega prvenstva. Tam je njihovo pot zaustavil Rouen. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pomočnik slovenskega selektorja Edo Terglav je Grenoble popeljal do polfinala francoskega prvenstva. Tam je njihovo pot zaustavil Rouen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Glede na to, da je ta klub v Franciji po profesionalizmu na zelo visoki ravni, so pričakovanja visoka, pritiska pa veliko. Redni del moramo končati med prvimi štirimi, v končnici pa meriti na vrh," je novembra v pogovoru za Sportal o ciljih kluba dejal Terglav. Povsem na vrh jim ni uspelo priti. Njihova klubska pot se je v boju za prvaka končala v polfinalu. V tem so vodili s 3:2 v zmagah, na koncu pa po hudem boju izgubili s 3:4 v zmagah

V nedeljo jih je na odločilni sedmi polfinalni tekmi z 0:2 premagal Rouen in končal njihovo klubsko sezono. Terglav se bo v Grenoble še vrnil, saj so mu vodilni med sezono zaupanje izkazali s triletno pogodbo.

Slovo aktualnega prvaka, v finale dva Slovenca

Na dopust je predčasno odšel zadnji dve sezoni prvak avstrijskega razširjenega prvenstva Salzburg vratarja Luke Gračnarja, ki se pri Salzburgu, sploh v končnici, ni naigral.

Rdeči biki so v polfinalu vodili z 2:0 v zmagah, nato pa Celovcu dopustili štiri zaporedne zmage in se poslovili od tekmovanja. Bosta pa boj za prvaka nadaljevala dva risa, napadalec Žiga Pance in branilec Mitja Robar. V finalu ju od petka čaka Dunaj.

Žiga Pance bo lovil drugi naslov prvaka lige EBEL. Tokrat v dresu Celovca. Prvega je osvojil z Bolzanom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Žiga Pance bo lovil drugi naslov prvaka lige EBEL. Tokrat v dresu Celovca. Prvega je osvojil z Bolzanom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Starejši Rodman ostaja v igri

Če je David Rodman v nedeljo končal klubsko sezono, pa te še zdaleč ni konec za njegovega starejšega brata Marcela. V drugi nemški ligi je s favoriziranim Bietigheim/Bissingen v četrtfinalu s 4:1 izločil Bayreuth in se zanesljivo uvrstil v polfinale. Ta se bo začel v petek, Bietigheim pa še čaka na nasprotnika.

Sezono v drugi nemški ligi sta končala branilec Aleš Kranjc z Bad Nauheimom in napadalec Nik Pem s Heilbronnerjem. Oba sta se morala s svojimi moštvi bojevati za obstanek v ligi in obema je uspelo.

Marcel Rodman se bo od konca tedna naprej bojeval za finale druge nemške lige. | Foto: Vid Ponikvar Marcel Rodman se bo od konca tedna naprej bojeval za finale druge nemške lige. Foto: Vid Ponikvar

Belorusa zaostajata

Konec tedna sta v Belorusiji boj za naslova prvaka Extralige z Junostjo iz Minska začela branilca Sabahudin Kovačević in Klemen Pretnar. Finala na domačem terenu niso odprli po željah, Neman Grodno jih je namreč dvakrat premagal (0:2, 3:5). Serija se seli na teren Neman Grodna, kjer Junost v boju za ubranitev naslova nujno potrebuje zmago.

Vidmar se še drži

Na Danskem še naprej drsa branilec Luka Vidmar, ki je pred dnevi s soigralci Frederikshavna z zmago začel polfinale proti Esbjergu. Nadaljevali niso dobro, dvakrat so izgubili, tako da v seriji zaostajajo z 1:2 v zmagah.

Gregorc po finale proti Brnu, Pavlin in Pajič za Extraligo

V sredo bo polfinale v elitni češki ligi začel branilec Blaž Gregorc s HK Mountfieldom, ki se je prvič v zgodovini kluba uvrstil med najboljše štiri v Extraligi. Za finale se bodo udarili z Brnom.

Blaž Gregorc se lahko uvrsti med najboljši dve moštvi najkakovostnejše hokejske lige na Češkem. | Foto: Sportida Blaž Gregorc se lahko uvrsti med najboljši dve moštvi najkakovostnejše hokejske lige na Češkem. Foto: Sportida

Na Češkem sta še vedno aktivna branilec Žiga Pavlin in napadalec Rok Pajič, ki se bosta s Češkimi Budejovicami od torka bojevala za napredovanje v Extraligo. Brez te možnosti je ostal branilec Jurij Repe, ki je s Kladnom izpadel v boju z Duklo Jihlavo.

Končnica vse bolj oddaljena

V ligi NHL Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ne gre po načrtih. Do konca rednega dela bodo odigrali le še osem tekem, za končnico pa zaostajajo ogromnih devet točk. Vse bolj kaže na to, da se bo za Kralje sezona končala že 9. aprila.

Ne spreglejte