Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
11.34

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

legionarji Edo Terglav Grenoble pogodba David Rodman Boštjan Goličič Anže Kuralt

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 11.34

7 let, 3 mesece

Trije zmagoviti meseci za triletno podaljšanje

Edo Terglav še tri sezone pri Grenoblu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Edo Terglav | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo hokejskega kluba Grenoble je pred dnevi odločilo, da bo njihov kolektiv še nadaljnje tri sezone kot trener vodil pomočnik selektorja slovenske reprezentance Edo Terglav.

Že vse od sezone 2004/05 je Francija hokejski dom nekdanjega slovenskega hokejskega reprezentanta Eda Terglava. Tam je najprej igral, zadnja leta pa ima trenersko besedo.

Potem ko je pečat pustil pri Brianconu, drugo leto zapored vodi Grenoble. Za zdaj zelo uspešno. Vodilni v klubu so se odločili, da bo 36-letnik še lep čas ostal del njihove hokejske organizacije. S Terglavom, ki se spoznava tudi s trenerskim udejstvovanjem v slovenski reprezentanci, so sodelovanje podaljšali še za tri sezone. Gorenjec bo trenersko taktirko vihtel še v letu 2020.

"Edo Terglav si je v zadnjih dveh letih pridobil moje popolno zaupanje. S svojo predanostjo in delovno zagnanostjo je pravi človek za to delo," je Gorenjca v pogovoru za uradno spletno stran kluba pred dnevi pohvalil generalni direktor kluba Jean-François Dufou. Pohvalne besede na račun slovenskega trenerja so prišle tudi iz ust predsednika Jacquesa Reboha: "Z Edom imam poseben odnos. Imava enake vrednote, ki jih bova prenesla na ekipo. Je talentiran trener, ki si zasluži spoštovanje. Z nami bo ostal še prihodnje tri sezone."

Nepremagljivi skoraj tri mesece, 20 zaporednih zmag …

Grenoblu je v tej sezoni uspela rekordna serija zmag. Med 23. oktobrom in 3. januarjem ga ni premagal nihče. Terglavovi varovanci, med katerimi so trije slovenski napadalci Boštjan Goličič, David Rodman in Anže Kuralt, so zmagali 20-krat zapored, kar je rekord kluba.

Od takrat so na 27 tekmah v vseh tekmovanjih le dvakrat izgubili. Uvrstili so se v finale francoskega pokala. V prvenstvu, začeli so s kaznijo -6 točk, so četrti, točko za drugim in šest točk za prvim mestom.

Ne spreglejte