Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 5. 2018,
22.45

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Steven Stamkos liga NHL Tampa Bay Lightning Washington Capitals

Petek, 11. 5. 2018, 22.45

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, konferenčni finale (11. maj)

Napočil je trenutek, ko lahko izloči svojega idola, velikega Ovečkina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Tampa Bay Stamkos Kučerov | Foto Reuters

Foto: Reuters

V noči na soboto bo na vzhodu odigrana prva tekma konferenčnega finala v ligi NHL. Na Floridi se bodo udarili Tampa Bay Lightning in Washington Capitals, ki so nazadnje tako pomembne tekme igrali pred 20 leti. Zvezdnik Tampe Nikita Kučerov se bo pomeril z velikim vzornikom in rojakom Aleksom Ovečkinom.

Zvezdniki iz prestolnice nastopajo v konferenčnem finalu prvič po 20 letih. Navijače Washingtona je pričakovano zajela velika evforija. Čutijo, da je napočilo leto, ko bi lahko šli Capitals do konca. Večina pogledov bo usmerjena v Aleksa Ovečkina, ruskega asa, ki bo prvič, odkar nosi dres Washingtona, zaigral v konferenčnem finalu.

Privrženci Tampe so že navajeni na tako pomembne nastope, saj so se njihovi ljubljenci v zadnjih štirih sezonah že tretjič uvrstili v finale vzhodne konference. Na ledu izstopajo Steven Stamkos, Nikita Kučerov in kralj obrambe Victor Hedman.

Lightning so v tej končnici izvrstni. V prvem krogu so izločili New Jersey s 4:1. Na vsaki tekmi, ki so jo dobili, so zmagali vsaj za dva zadetka razlike. V uvodni polfinalni tekmi na vzhodu so presenetljivo doma ostali praznih rok proti Bostonu, a nato dobili štiri zaporedne tekme in se brez večjih težav uvrstili v konferenčni finale.

Kučerov želi iti po stopinjah Ovečkina

Aleks Ovečkin bo prvič zaigral z Washingtonom v konferenčnem finalu. | Foto: Reuters Aleks Ovečkin bo prvič zaigral z Washingtonom v konferenčnem finalu. Foto: Reuters Washington je moral za preboj med najboljše štiri v ligi NHL preliti več znoja. Najprej je nadoknadil zaostanek v zmagah z 0:2 proti Columbusu, nato pa je v konferenčnem polfinalu vzel mero še prvaku Pittsburghu. Tudi tokrat je zmagal s 4:2 v skupnih zmagah, odločilno točko si je zagotovil v podaljšku. Osrednjo moč kluba iz prestolnice ZDA predstavljajo Ovečkin, Jevgenij Kuznecov in Nicklas Backstrom.

Na ledu se bodo pomerili številni ruski legionarji. Kučerov se je pred uvodnim srečanjem razgovoril o velikem vzorniku Ovečkinu. Temu bo skušal pokvariti načrte in ga izločiti. "Ko je prišel v ligo NHL, je bil najboljši igralec. In še vedno je. Vsi bi radi govorili o njem. Nekega dne želim biti v njegovi vlogi in dosegati toliko zadetkov. Je velik vzornik najmlajšim, nekdo, ki ga želimo posnemati," je 24-letni krilni igralec pohvalil najboljšega hokejista Washingtona.

V konferenčnem finalu na zahodu se bosta pomerila Winnipeg in Vegas. Prva tekma bo v noči na nedeljo v Kanadi.

Liga NHL, konferenčni finale, 11. maj:

Zahodna konferenca:
Tampa Bay - Washington /0:0/

// razmerje v zmagah, igra se do štirih zmag

Končnica lige NHL:

Konferenčni finale (vzhod): Tampa Bay – Washington
Konferenčni finale (zahod): Winnipeg - Vegas

Ne spreglejte