Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2022,
8.02

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

liga NHL Nashville Predators Colorado Avalanche NHL

Torek, 10. 5. 2022, 8.02

1 leto, 11 mesecev

Liga NHL, 1. krog končnice (9. maj)

Konec je, Plaz odnesel Nashville #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Colorado Avalanche | Colorado je še četrtič zapored premagal Nashville. | Foto Reuters

Colorado je še četrtič zapored premagal Nashville.

Foto: Reuters

Hokejisti Colorado Avalanche, najboljše ekipe rednega dela zahodne konference, so odločno krenili tudi v končnico severnoameriškega prvenstva NHL. V prvem krogu so dvoboj na štiri zmage proti Nashville Predators dobili s 4:0, potem ko so na četrti tekmi v Nashvillu zmagali s 5:3, in se kot prvi uvrstili v drugi krog končnice.

Odločilni zadetek po izenačenju na 3:3 je 7:58 minute pred koncem za goste dosegel Valerij Ničuškin in pomagal ekipi Colorado Avalanche do polfinala zahodne konference, kamor se je ta uvrstila še četrtič v nizu. Še drugič zaporedoma je v prvem krogu tekmeca izločila brez poraza. Andre Burakovsky se je izkazal z golom in dvema podajama, Cale Makar je dodal zadetek in podajo, med strelce pa se je vpisal tudi Devon Toews. Po golu Nišuškina in prednosti gostov s 4:3 je končni izid zapečatil Nathan MacKinnon, ki je zadel prazna vrata 55,9 sekunde pred koncem.

Vrhunci dvoboja v Nashvillu:

Pri gostiteljih, ki so prvič v 15 nastopih v končnici izpadli brez zmage, je Jakov Trenin zadel dvakrat, enkrat pa Filip Forsberg. Colton Sissons je zbral dve podaji.

Ekipa iz Denverja na nasprotnika v konferenčnem polfinalu še čaka. To bo ali St. Louis Blues ali Minnesota Wild; ekipi sta ta čas poravnani na 2:2 v zmagah.

Florida v podaljšku do izenačenja serije

Washington je proti Floridi klonil po podaljšku z 2:3, tako da je izid v zmagah zdaj izenačen na 2:2. Mož odločitve je bil Carter Verhaeghe, ki je svoj drugi gol na tekmi dosegel v peti minuti podaljška. "Bilo je sijajno. Zdaj se lahko vrnemo na domač teren, pred svoje navijače, zdaj se zdi, kot da v seriji igramo le še na dve zmagi. Spet imamo prednost domačega ledu," je dejal junak dvoboja.

Carter Verhaeghe je v podaljšku zadel za zmago Floride in izenačenje serije. | Foto: Reuters Carter Verhaeghe je v podaljšku zadel za zmago Floride in izenačenje serije. Foto: Reuters

Pittsburgh zmago oddaljen od napredovanja, Crosby presegel mejo 200

Pittsburgh pa je za vodstvo s 3:1 v zmagah in zadnjo stopničko pred napredovanjem tokrat kar s 7:2 premagal newyorške rangerje. Pet zadetkov so zmagovalci dosegli v drugi tretjini. Sidney Crosby je z golom in dvema podajama presegel mejo 200 točk v končnicah lige NHL, zdaj je pri 71 golih in 129 podajah na 178 tekmah.

Sidney Crosby je z golom in dvema podajama presegel mejo 200 točk v končnicah lige NHL. | Foto: Reuters Sidney Crosby je z golom in dvema podajama presegel mejo 200 točk v končnicah lige NHL. Foto: Reuters

Dallas pa je doma izgubil s Calgaryjem z 1:4, tako da je izid v zmagah izenačen na 2:2. Za odločilno prednost na tekmi je poskrbel Johnny Gaudreau, ki je izkoristil kazenski strel v 48. minuti, ko je njegova ekipa povedla z 2:0. Izkazal se je tudi vratar Jacob Markström s 34 obrambami, še več dela pa je imel njegov tekmec na drugi strani igrišča; vratar Dallasa Jake Oettinger je tekmo končal s kar 50 obrambami, kar je njegov rekord v končnici NHL.

Trotz ni več trener Islandersov  Barry Trotz ni več trener NY Islanders. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Barry Trotz ni več trener NY Islanders. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Moštvo New York Islanders, ki je prvič po letu 2018 ostalo brez končnice, pa je danes sporočilo, da Barry Trotz ni več trener prve ekipe. Trenersko mesto v New Yorku je prevzel leta 2018, sicer pa je v 23 letih dela v ligi NHL vodil še ekipi Washingtona in Nashvilla.

Ekipa slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles pa bo naslednjo tekmo v seriji z Edmontonom, kjer je izid po štirih dvobojih izenačen na 2:2, igrala v noči na sredo v Edmontonu.

Anže Kopitar, Los Angeles Kings
Sportal Po dveh visokih porazih za Kopitarja in Kralje posijal žarek upanja
Gabriel Landeskog Colorado Avalanche Nashville Predators
Sportal Colorado le še zmago oddaljen od konferenčnega polfinala

Liga NHL, 1. krog končnice (9. maj):

Vzhod:
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 7:2 /3:1/
Washington Capitals : Florida Panthers 2:3* /2:2/

Zahod: 
Dallas Stars : Calgary Flames 1:4 /2:2/
Nashville Predators : Colorado Avalanche 3:5 /0:4/

// Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte