Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2022,
8.49

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

liga NHL Colorado Avalanche končnica NHL

Nedelja, 8. 5. 2022, 8.49

1 leto, 11 mesecev

Liga NHL, 1. krog končnice (7. maj)

Colorado le še zmago oddaljen od konferenčnega polfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Gabriel Landeskog Colorado Avalanche Nashville Predators | Gabriel Landeskog je k tretji zmagi Colorada prispeval dva zadetka in dve asistenci. Njegovo moštvo od drugega korga končnice loči še ena zmaga. | Foto Reuters

Gabriel Landeskog je k tretji zmagi Colorada prispeval dva zadetka in dve asistenci. Njegovo moštvo od drugega korga končnice loči še ena zmaga.

Foto: Reuters

Hokejisti zasedbe Colorado Avalanche so le še eno zmago oddaljeni od napredovanja v polfinale končnice zahodne konference severnoameriške lige NHL. Colorado je v gosteh zmagal na tretji tekmi uvodnega kroga končnice proti Nashville Predators s kar 7:3 in v zmagah povedel s 3:0.

Edmonton Oilers
Sportal Kopitar in Kralji prejeli kar osem golov in izgubili

Colorado je slavil kljub temu, da so že v uvodnem delu izgubili vratarja Darcyja Kuemperja, ki se je poškodoval minuto pred koncem prve tretjine. Zamenjal ga je Pavel Francouz in v svojem sedmem nastopu v končnici v karieri zbral 18 obramb. Kuemper je do odhoda z ledu ubranil devet strelov Nashvilla ter šel enkrat v mrežo po plošček.

Za Colorado je Gabriel Landeskog v drugi tretjini zadel dvakrat, Landeskog je imel tudi dve podaji. Nazem Kadri in Devon Toews sta dodala vsak po gol in asistenco, Artturi Lehkonen in Nathan MacKinnon sta dosegla gol ob moštveni premoči na ledu, Valerij Ničuškin je 2:46 minute pred koncem postavil končni izid.

"V tej seriji mi je bila zelo všeč naša res odločna igra in nocoj smo le izkoristili svoje priložnosti," je dejal trener Colorada Jared Bednar: "Včasih je tako preprosto."

Vratar Colorada Darcy Kuemper je ob koncu prve tretjine zaradi udarca v oko in otekline, ki je nastala, predčasno končal srečanje. | Foto: Reuters Vratar Colorada Darcy Kuemper je ob koncu prve tretjine zaradi udarca v oko in otekline, ki je nastala, predčasno končal srečanje. Foto: Reuters

Kuemper predčasno v slačilnico

Bednar je dejal, da je Kuemper utrpel udarec s palico v predel očesa, zaradi česar je takoj dobil oteklino. Igralec nasprotnega moštva Ryan Johansen je nekako s palico prebil vratarjevo masko, Kuemper je po udarcu odtrgal zaščitno masko z obraza, padel na led, preden je oddrsal v slačilnico z brisačo na obrazu.

"Do danes sploh nisem vedel, da se kaj takega lahko zgodi," je dejal nadomestni vratar Francouz. "Takšne poškodbe še nisem videl. Očitno je strašljivo, da palica lahko prebije zaščito, vendar mislim, da je res majhna možnost, da se kaj takega zgodi."

Matt Duchene, Eeli Tolvanen in kapetan Roman Josi so dosegli vsak po gol za Nashville. Alexandre Carrier je imel dve podaji.

Nashville prvič v končnicah zaostaja 0:3 v zmagah ter se bo skušal izogniti prvi "metli" v 15 nastopih v končnicah. "Vsaj enkrat moramo zmagati," je dejal trener Nashvilla John Hynes.

Washington Capitals so proti zmagovalcem rednega dela, hokejistom Florida Panthers povedli z 2:1 v zmagah. | Foto: Reuters Washington Capitals so proti zmagovalcem rednega dela, hokejistom Florida Panthers povedli z 2:1 v zmagah. Foto: Reuters

Na sporedu so bile še tri tekme končnice. Na zahodu so Dallas Stars ugnali Calgary Flames s 4:2 in v zmagah povedli z 2:1. Na vzhodu so Washington Capitals s kar 6:1 odpravili zasedbo Florida Panthers ter povedli z 2:1 v zmagah, hokejisti Pittsburgh Penguins pa so s 7:4 premagali New York Rangers ter prav tako v prvem krogu končnice vodijo z 2:1 v zmagah.

Liga NHL, 1. krog končnice (7. maj):

Vzhod:
Washington Capitals : Florida Panthers 6:1 /2:1/
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 7:4 /2:1/

Zahod:
Nashville Predators - Colorado Avalanche 3:7 /0:3/
Dallas Stars : Calgary Flames 4:2 /2:1/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte