Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2023,
8.41

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Florida Panthers Seattle Kraken New Jersey Devils Carolina Hurricanes liga NHL

Ponedeljek, 8. 5. 2023, 8.41

11 mesecev, 3 tedne

Liga NHL, 7. maj

Pravljica Floride se nadaljuje, New Jersey nazadnje tako razigran leta 1988

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Florida Panthers | Hokejisti Floride potrebujejo za napredovanje v konferenčni finale le še eno zmago. | Foto Reuters

Hokejisti Floride potrebujejo za napredovanje v konferenčni finale le še eno zmago.

Foto: Reuters

Hokejisti s Floride nadaljujejo odlične predstave v končnici severnoameriške hokejske lige NHL. Floridski panterji so zmagali na tretji tekmi polfinala vzhodne konference. Na domačem ledu so Toronto Maple Leafs premagali po podaljšku s 3:2 in povedli s 3:0 v zmagah. New Jersey Devils so po zmagi z 8:4 zmanjšali zaostanek za Carolina Hurricanes (1:2),  Seattle pa je nadigral Dallas (7:2) in povedel v zmagah z 2:1.

Leon Draisaitl  Edmonton Oilers
Sportal Draisaitl in McDavid pripravila sanjsko vrnitev Edmontona

Hokejisti Panthers, ki so redni del sezone končali na osmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, so v prvem krogu končnice izločili najboljšo ekipo rednega dela Boston Bruins. Za kosmatince so potrebovali sedem tekem.

Vrhunci srečanja med Florido in Torontom:

V drugem krogu pa jim gre še boljše. Zmagali so na obeh tekmah končnice v gosteh v Torontu, od napredovanja v predzadnji krog končnice pa jih loči le še ena zmaga. Floridčani doslej še niso osvojili Stanleyjevega pokala, naslova prvakov lige NHL. Panterji so na pragu svojega prvega nastopa v konferenčnem finalu po letu 1996. Zmagoviti gol na tekmi v Sunrisu je dosegel Sam Reinhart, ki je zabil gol v četrti minuti podaljška.

"Veliko stvari nam gre na roko," je dejal branilec Floride Aaron Ekblad: "Samo poskušamo jemati, kar se nam ponuja dan za dnem, delamo prave stvari, da bomo uspešni."

Za Florido sta v rednem delu tekme zadela Anthony Duclair in Carter Verhaeghe. Sam Lafferty in Erik Gustafsson pa sta zadela za Toronto, ki je imel na Floridi veliko navijačev, a so odšli domov razočarani. "Bili so dobri," je dejal trener panterjev Paul Maurice o navijačih Floride: "Zdaj so navdušeni."

Toronto se je po novem porazu znašel v resnih škripcih. Za napredovanje bo potreboval štiri zaporedne zmage. | Foto: Reuters Toronto se je po novem porazu znašel v resnih škripcih. Za napredovanje bo potreboval štiri zaporedne zmage. Foto: Reuters

Sergej Bobrovski je zaustavil 22 strelov za panterje. Joseph Woll je zaustavil 18 od 21 strelov, s katerimi se je soočil za Maple Leafs, potem ko je zamenjal Iljo Samsonova. Ta je zaustavil osem strelov na gol tekmecev, preden je zaradi poškodbe odšel z igrišča na začetku druge tretjine.

Hokejsko tekmo Floride je s tribun spremljal tudi košarkarski as, kapetan ekipe Miami Heat Udonis Haslem, ki je bil na tekmi z nekaterimi soigralci.

Vragi nazadnje tako razigrani v napadu pred 35 leti

Med strelce za New Jersey se je vpisal tudi Jack Hughes. | Foto: Reuters Med strelce za New Jersey se je vpisal tudi Jack Hughes. Foto: Reuters Četrta tekma bo v noči na četrtek, ko bo Florida v položaju za zmago in mesto v konferenčnem finalu proti Carolini ali New Jerseyju. Po zmagi s kar 8:4 so New Jersey Devils zmanjšali zaostanek za Carolina Hurricanes, ki vodi z 2:1 v zmagah. Osem golov je največ za vrage v končnici, odkar so 22. aprila 1988 premagali Washington z 10:4.

Odigrali so tudi tekmo v polfinalu zahodne konference lige NHL. Hokejisti Seattle Kraken so na tretji tekmi drugega kroga končnice presenetili Dallas Stars s 7:2 ter v obračunu na štiri zmage povedli z 2:1.

Na tekmi je zadelo sedem različnih igralcev iz Seattla, devet različnih igralcev domače zasedbe pa je osvojilo točko z asistencami, ko je pomlajeni Kraken prevzel nadzor nad serijo.

Zmagovalec tega obračuna se bo za konferenčni finale pomeril z boljšim iz dvoboja med Las Vegasom in Edmontonom. Ekipi sta trenutno izenačeni 1:1.

Gerard Gallant
Sportal New York Rangers ostali brez trenerja

Liga NHL, 7. maj:

Liga NHL, 2. krog končnice:

Vzhod:
Toronto Maple Leafs (4) – Florida Panthers (8) /0:3/
Carolina Hurricanes (2) – New Jersey Devils (3) /2:1/

Zahod:
Vegas Golden Knights (1) – Edmonton Oilers (2) /1:1/
Dallas Stars (4) – Seattle Kraken (7) /1:2/

// Skupni rezultat v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Carolina Hurricanes Jordan Martinook
Sportal Carolina Hurricanes do druge zmage v polfinalu
Ne spreglejte