Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
8.11

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Andrew Brunette Florida Panthers liga NHL

Petek, 5. 11. 2021, 8.11

2 leti, 5 mesecev

liga nhl, 4. november

Florida po pestrem večeru spet najboljša v ligi NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Brunette Florida | Florido po slovesu Joela Quennevilla vodi pomočnik Andrew Brunette. | Foto Reuters

Florido po slovesu Joela Quennevilla vodi pomočnik Andrew Brunette.

Foto: Reuters

Ekipa Florida Panthers je v severnoameriški ligi NHL doma po podaljšku premagala Washington Capitals s 5:4 ter je z 19 točkami na čelu najmočnejše hokejske lige na svetu. Druga je s točko zaostanka tokrat prosta Carolina, tretji pa so s 16 točkami igralci Edmontona, vodilni na vzhodnem delu lige, ki sinoči tudi niso stopili na led.

Anže Kopitar
Sportal Kralji slavili tretjič zapored, Carolina nadaljuje izjemen niz

V ligi NHL je bilo v noči na petek zelo pestro. Odigranih je bilo devet tekem, na vrh razpredelnice pa so se vrnili hokejisti Florida Panthers. Po razkritju raziskave o spolnem škandalu izpred desetih let v taboru Chicago Blackhawks so ostali brez glavnega trenerja Joela Quenevilla. Vloga je začasno pripadla pomočniku Andrewu Brunettu, ki je popeljal varovance do zmage nad Washingtonom in vodilnega položaja. Prehiteli so Carolino, ki po devetih obračunih še ne pozna poraza.

Vrhunci dvoboja med Florido in Washingtonom:

Panterji so vodili že s 4:1, na koncu pa trepetali za zmago, preden jim jo je zagotovil Eetu Luostarinen po minuti in 55 sekundah podaljška. Ruski zvezdnik Aleks Ovečkin je zabil svoj 740. gol v NHL, a s soigralci iz ameriške prestolnice ni mogel preprečiti, da ne bi tekmeci prišli do desete tekme v nizu, ko so osvojili vsaj točko. Ovečkin je zadel desetič v sezoni, imel je še dve podaj, ter le še za en gol zaostaja za Brettom Hullom na večni lestvici strelcev NHL.

Toronto drugi na vzhodnem delu NHL

Moštvo Toronto Maple Leafs je igralce Tampa Bay Lightning, branilce naslova prvaka, doma ugnalo po dodatnem delu igre z 2:1 ter je s 13 točkami na drugem mestu atlantske skupine za Florido, tretja je sedaj s točko zaostanka Tampa. Do četrte zmage v nizu jo je popeljal William Nylander po dveh minutah in 43 sekundah podaljška.

Tampa je dolgo vodila, Pat Maroon je zadel v prvi tretjini, šele v tretji je izenačil John Tavares. Auston Matthews in Mitchell Marner sta sodelovala kot podajalca pri obeh uspešnih napadih domačih, vratar Jack Campbell je zaustavil 24 strelov gostov.

Še dve tekmi sta se končali po podaljšku, hokejisti Pittsburgh Penguins so Philadelphia Flyers doma premagali s 3:2, Calgary Flames pa na svojem ledu izgubili proti Dallas Stars s 3:4.

St. Louis Blues je v San Joseju Sharks premagal s 5:3 ter je na skupnem četrtem mestu v ligi. Na domačem ledu sta klonili tudi moštvi Ottawa Senators, ki so jih Vegas Golden Knights odpravili s 5:1, in Montreal Canadiens po porazu z New York Islanders z 2:6. Za otočane je Brock Nelson dosegel štiri gole, Anthony Beauvillier pa tri podaje. Na drugi strani je Montreal sedmič na zadnjih 12 tekmah prejel najmanj štiri gole.

Pred svojimi gledalci so Boston Bruins s 5:1 odpravili Detroit Red Wings, Seattle Kraken pa Buffalo Sabres s 5:2. Štiri gole je za Boston dosegel Patrice Bergeron, kar mu je uspelo drugič v NHL, prvič je bilo to 6. januarja 2018 proti Carolini. Jordan Eberle je prvič v zgodovini ekipe Seattle Kraken zabeležil hat trick, Jaden Schwartz je za domače, ki so zmagali prvič po treh tekmah, dodal gol in tri podaje.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo naslednjo tekmo igrali proti New Jersey Devils v noči na soboto, lovili bodo četrto zmago v nizu.

Marian Gaborik
Sportal Gaborik končal bogato kariero: v čast mi je bilo

Liga NHL, 4. november:

Boston Bruins : Detroit Red Wings          5:1
Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning  2:1*
Montreal Canadiens : New York Islanders    2:6
Ottawa Senators : Vegas Golden Knights     1:5
Florida Panthers : Washington Capitals     5:4*
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers  3:2*
Calgary Flames : Dallas Stars              3:4*
Seattle Kraken : Buffalo Sabres            5:2
San Jose Sharks : St. Louis Blues          3:5

* po podaljšku

Lestvici: 

Preberite še:

Leon Draisaitl
Sportal Edmonton na krilih Draisaitla na vrh zahodne konference
Ne spreglejte