Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
6.32

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Tristan Jarry Los Angeles Kings Colorado Avalanche Vegas Golden Knights Vancouver Canucks liga NHL

Petek, 1. 12. 2023, 6.32

4 mesece, 4 tedne

Liga NHL, 30. november

Derbi večera prvakom, Pittsburghov vratar pisal zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Vancouver Canucks : Vegas Golden Knights | Hokejisti vodilne ekipe lige iz Vegasa so na derbiju večera s 4:1 premagali Vancouver in končali niz porazov. | Foto Reuters

Hokejisti vodilne ekipe lige iz Vegasa so na derbiju večera s 4:1 premagali Vancouver in končali niz porazov.

Foto: Reuters

Derbi zahoda in pacifiške divizije, katere del je tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, med Vancouver Canucks in prvaki iz Vegasa je s 4:1 pripadel zadnjim. V kopici četrtkovih tekem je izstopal gol vratarja Tristana Jarryja, ki je postal prvi vratar Pittsburgh Penguins z golom v zgodovini, sicer pa 14. v ligi NHL. Kanadčan je plošček v prazen gol Tampe poslal za končno zmago s 4:2. 

Anže Kopitar
Sportal Kralji po razveljavljenem golu Kopitarja prekinili zmagoviti niz na domačem ledu

Četrtek v najmočnejši hokejski ligi je postregel s kar 14 tekmami. V Kanadi sta se udarila vodilno in tretje moštvo zahodne konference oziroma prvo in drugo moštvo pacifiške divizije.

V Rogers Areni v Vancouvru se je pred skoraj 19 tisoč gledalci na koncu smejalo gostom iz Vegasa, ki so končali niz treh porazov. Povedli so že v peti minuti srečanja, še pred prvim odmorom pa je Jack Eichel (gol in dve asistenci) poskrbel, da je na semaforju pisalo 0:2. William Karlsson je sredi srečanja prednost ob igralcu več zvišal na +3, Brett Howden pa je na začetku zadnje tretjine zadel za vodstvo z 0:4. Domači so v 45. minuti dosegli častni zadetek, pod končnih 1:4 se je podpisal Andrej Kuzmenko.

Vegas je po 24 tekmah s 34 točkami prvi, Vancouver jih ima na računu 31, Kralji Anžeta Kopitarja pa so z 29 točkami na Pacifiku tretji, a so odigrali štiri tekme manj kot oba tekmeca. Naslednje srečanje jih čaka v noči na ponedeljek, ko bodo gostili še eno moštvo z vrha zahodne konference, Colorado Avalanche. Ta je peto zaporedno zmago iskal pri Arizona Coyotes, a se moral na koncu zadovoljiti s točko, saj je izgubil v podaljšku.

Še kar nekaj tekem se je končalo v podaljšku. Calgary Flames je v dodatnem delu premagal Dallas Stars, New York Islanders Carolino, New Jersey Devils pa Philadelphio. Še bolj vroče je bilo v Torontu, kjer so gostitelji proti Seattlu zapravili vodstvo s 3:1, na koncu pa zmagali po izvajanju kazenskih strelov.

Jarry prvi vratar Pittsburgha z golom

Obračun, ki je v četrtek najbolj odmeval na spletu, pa se je odvil na Floridi, kjer je domača Tampa proti Pittsburghu v 13. minuti povedla z 2:0, a so gostje v drugi tretjini izenačili, v začetku zadnje pa povedli z 2:3. Tristan Jarry je postal prvi vratar Pittsburgh Penguins v zgodovini z golom. | Foto: Reuters Tristan Jarry je postal prvi vratar Pittsburgh Penguins v zgodovini z golom. Foto: Reuters

Gostitelji so ob koncu izenačenje in podaljšek iskali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a jim je načrte preprečil kar čuvaj mreže Pittsburgha Tristan Jarry, ki je plošček poslal čez celotno igrišče v prazno mrežo za potrditev zmage z 2:4. Izkazal se je tudi z 39 obrambami.

Kako je zadel Tristan Jarry:

To je prvi gol v zgodovini lige NHL za katerega od vratarjev Pittsburgha. Jarryju je nekaj podobnega uspelo že v AHL-podružnici Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Kanadčan je postal 14. vratar v najmočnejši hokejski ligi z zadetkom, deveti, ki je zatresel mrežo tekmeca.

"V redu. Mislim, takšne stvari sem že videl, a še nikoli nisem bil del take tekme, da bi to videl v živo na ledu. Res sem vesel zanj. To je zelo lepo videti," je o vratarjevem zadetku dejal kapetan Sidney Crosby, ki je v začetku druge tretjine znižal na 1:2.

Zmagalo je več moštev z vrha vzhodne konference. Drugi Boston je s 3:0 premagal San Jose Sharks, Jeremy Swayman je zaustavil vseh 26 strelov morskih psov in Kosmatincem pomagal končati negativni niz. Florida Panthers je s 5:1 slavila pri Montrealu, Detroit pa je z istim rezultatom premagal Chicago Blackhawks, ki ima precej težav – zadnja v vrsti je kršitev pravilnika in končanje pogodbe z veteranom Coreyjem Perryjem.

Connor Dewar je k zmagi Minnesote prispeval tri gole. | Foto: Reuters Connor Dewar je k zmagi Minnesote prispeval tri gole. Foto: Reuters

Najbolj zanesljivo zmago večera so dosegli člani Minnesota Wild, ki so s 6:1 zmagali pri Nashvillu, Connor Dewar je k zmagi prispeval hat trick in asistenco. Tri gole je ob zmagi Washingtona v Anaheimu dosegel tudi Tom Wilson.

Liga NHL, 30. november:

Lestvica:

Preberite še:

Connor McDavid Edmonton
Sportal Edmonton ugnal prvake iz Las Vegasa, ki pa so spet na vrhu lige NHL #video
Anže Kopitar
Sportal Zvezdniška tekma, na kateri je Anže Kopitar nastopil že petkrat
Ne spreglejte