Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
8.16

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

liga NHL Edmonton Oilers Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 29. 3. 2024, 8.16

4 tedne

Liga NHL, 28. marec

Dvojni udarec za Anžeta Kopitarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Anže Kopitar | Anže Kopitar je ostal praznih rok proti Edmontonu. | Foto Reuters

Anže Kopitar je ostal praznih rok proti Edmontonu.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz v gosteh pri tekmecih za uvrstitev v končnico, Edmonton Oilers. Naftarji so bili boljši s 4:1. Kralji, za katere je igral tudi slovenski as Anže Kopitar, so doživeli še en udarec. Vegas Golden Knights so jih po zmagi nad Winnipegom prehiteli v boju za sedmo mesto. Kralji so trenutno četrti v pacifiški diviziji in v rokah držijo vstopnico za končnico, najbližji zasledovalec St. Louis Blues s tekmo več zaostaja pet točk.

Brayden Point
Sportal Boston zapravil priložnost, da bi se povzpel na vrh

Na tekmi v dvorani Rogers Place je blestel domači junak Connor McDavid, ki je za pomembno zmago Edmontona dosegel gol in dve podaji. Šlo je za obračun ekip, ki se borita za prednost domačega ledu v morebitnem obračunu prvega kroga končnice.

Leon Draisaitl je dosegel tri podaje, Evan Bouchard gol in podajo, za Oilers pa sta zadela še Adam Henrique in Cody Ceci, ki je 41 sekund pred koncem dodal gol v nebranjeno mrežo. Edini gol za Kralje je v 54. minuti dosegel Artur Kalijev za delni izid 1:3.

Kako je Edmonton premagal Los Angeles:

Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce. V njegovi statistiki sta zabeležena dva strela na gol. Domači vratar Stuart Skinner je tokrat predstavljal nerešljivo uganko in je zbral 32 obramb. Vratar Kraljev Cam Talbot na drugi strani je ostal pri 16 obrambah.

Kralji so po porazu padli na osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference, zadnje, ki jih pelje v končnico. Ekipa iz Kalifornije ima 87 točk, točko več imajo po novem prvaki iz Las Vegasa, ki so s 4:1 odpihnili četrto ekipo zahoda Jets v boju za posebno povabilo.

Edmonton (92 točk) je s tekmo manj peti na zahodu in drugi v pacifiški skupini. Na vrhu skupine je Vancouver (98 točk), ki ima na zahodu tri točke manj od vodilnega Dallasa (101). Vancouver je ponoči na domačem ledu klonil proti Dallasu z 1:3. Teksaške zvezde so presegle mejo sto točk (101) in so si kot prva ekipa na zahodu že zagotovile mesto v končnici.

McDavid polaskal Kopitarju in soigralcem

Veselje Connorja McDavida in soigralcev na tekmi proti Los Angelesu. | Foto: Reuters Veselje Connorja McDavida in soigralcev na tekmi proti Los Angelesu. Foto: Reuters "Proti tem fantom je vedno težko. Vedno so tako kompaktni," je Kopitarju in njegovim soigralcem po tekmi polaskal McDavid. "So dobro vodena ekipa in zelo odgovorni. Dobri so, vedno je težko. Tekma proti njim vedno zahteva veliko potrpežljivosti in zrelosti. Mislim, da smo to pokazali na vseh ravneh."

"To je bila težka tekma, veliko obračunov 1 na 1, veliko zadetkov od začetka," pa je dejal napadalec kraljev Kevin Fiala. "Zdelo se mi je, da nismo bili tako slabi, da smo igrali dobro, to je bila težka bitka. Bila je kot tekma v končnici."

Kralje v soboto zvečer po lokalnem času oziroma v nedeljo zjutraj po srednjeevropskem čaka obračun v Calgaryju. Ta je s 3:5 izgubil proti St. Louis Blues. Flames v pacifiški skupini zasedajo šesto mesto in imajo 16 točk manj od Kraljev.

Kopitarja in druščino do konca rednega dela sezone čaka še deset tekem.

BBBBBB

Liga NHL, 28. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Nashville Predators, Kiefer Sherwood
Sportal New York Rangers kot prvi do stotice
La Kings
Sportal Kopitar s Kralji boljši od vodilne ekipe iz Vancouvra #video
Sam Reinhart
Sportal Reinhart že pri številki 50
Anže Kopitar Tampa Bay Lightning  Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s Kralji do zmage v podaljšku proti gostom iz Tampe #video
Ne spreglejte