Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2019,
7.29

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks liga NHL

Torek, 26. 11. 2019, 7.29

4 leta, 4 mesece

Liga NHL, 25. november

Gol in podaja Kopitarja premalo za zmago Kraljev, ki jim je zagodla smola#video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL je bil v noči na torek na delu slovenski as Anže Kopitar, ki je bil zelo razpoložen na ledu. LA Kings so na domačem ledu gostili San Jose Sharks in v podaljšku izgubili s 3:4. Kralje, ki so z devetimi zmagami in 15 porazi še vedno na dnu zahodne konference, je doletela smola. Poškodoval se je Alec Martinez, ki je že prestal operacijo. O njegovi vrnitvi bodo razpravljali iz tedna v teden. 

Izenačujoči gol Anžeta Kopitarja

LA Kings so v letošnji sezoni doživeli še en boleč poraz. Tokrat so bili od njih boljši San Jose Sharks, ki so tudi bolje začeli tekmo. Ti so imeli vodstvo že s 3:0. V nadaljevanju tekme je kazalo, da bodo Kralji prišli do preobrata, a se jim na koncu ni izšlo.

Proti koncu druge tretjine je prvi gol za Kralje dosegel Adrian Kempe in znižal izid na 1:3.  V tretji tretjini je do izraza prišel naš Anže Kopitar. Hrušičan je pri drugem golu, tega je dosegel Dustin Brown, podal, nato pa v 13. minuti dosegel izenačujoči gol.

Tekma je bila nato odločena v podaljšku. Junak tekme je bil Patrick Marleau, ki je zadel v tretji minuti. Poleg njega so za San Jose Sharks v polno zadeli še Erik Karlsson, dva gola pa je zadel Timo Meier.

V tretji tretjini si je roko poškodoval branilec Alec Martinez, ki so ga po obračunu odpeljali na preglede v bolnišnico. Martinez je že prestal operativni poseg na zapestju, operirali so mu radialno arterijo. Kdaj se bo vrnil na led, ni znano. O vrnitvi bodo razpravljali iz tedna v teden. 

Kako jo je skupil Martinez:

Hladno-topla predstava

"Prikazali smo hladno-toplo predstavo. Začetek ni bil slab, bili smo v igri, a obenem nasprotniku predali nekaj ploščkov, ki je tako prišel do prvega zadetka ... V nadaljevanju se je nato zgodilo nekaj, kar me je zmotilo - zdi se mi, da smo padli. Prvič po dolgem času so naša ramena padla," je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan.

Moštvo je po njegovem nato prikazal boljšo predstavo v zadnji tretjini rednega dela. "Nekatere stvari, ki smo jih želeli prikazati, so se pojavile v zadnji tretjini ... Tako smo se vrnili v tekmo, a napaka na koncu nas je stala točke," je še povzel McLellan. Los Angeles bo naslednjič na led stopil v noči na četrtek, ko se bo doma pomeril proti ekipi New York Islanders.

Konec dolgega niza Islandersov

Moštvo iz New Yorka, ki je med boljšimi v ligi v tej sezoni, je na gostovanju v Anaheimu v pretekli noči doživelo poraz s 0:3 in tako prvič po 17 tekmah ostalo brez doseženega gola na tekmi. S 16 zmagami, štirimi porazi in dvema porazoma v podaljšku v tej sezoni ostaja na drugem mestu vzhodne konference.

Sedmo zmago v vrsti so v pretekli noči dosegli Dallas Stars, ki so bili s 4:2 boljši od Las Vegasa. Za ekipo iz Teksasa je dva gola prispeval Aleksander Radulov.

Liga NHL, 25. november:

Lestvica:

Preberite še:

Connor McDavid
Sportal Edmonton do zmage po izvajanju kazenskih strelov #video
HDD Jesenice
Sportal Jeseničani do pričakovane zmage
HK Olimpija
Sportal Olimpija še enkrat do roba napolnila mrežo skromnih Avstrijcev

 

Ne spreglejte