Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 12. 2018,
6.08

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

NHL liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vegas Golden Knights

Ponedeljek, 24. 12. 2018, 6.08

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 23. december

Kralji s pomočjo Kopitarja do podviga sezone #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Anže Kopitar | Kralji so kljub tretji zaporedni zmagi v ligi NHL še vedno najskromnejša ekipa lige. | Foto Reuters

Kralji so kljub tretji zaporedni zmagi v ligi NHL še vedno najskromnejša ekipa lige.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kingsov so v noči na ponedeljek v gosteh v dramatičnem srečanju po podaljšku premagali Zlate viteze iz Las Vegasa (4:3) in dočakali tretjo zaporedno zmago. Tako uspešnega niza v tej sezoni, v kateri ne blestijo in še vedno zasedajo zadnje mesto na lestvici, ne pomnijo. Anže Kopitar je prispeval podajo za tretji gol. 

Učinek Anžeta Kopitarja: 1 podaja, 1 strel na gol v 22 minutah in 21 sekundah

Navijači Los Angelesa so pozdravili tretjo zaporedno zmago ljubljencev. Podobno kot na prejšnji tekmi v San Joseju so Kralji do dveh točk prišli tudi v Las Vegasu po podaljšku. Vratar Los Angelesa Calvin Petersen je blestel na začetku podaljška, nato pa je Tyler Toffoli v protinapadu v 100. sekundi podaljška premagal Marc-Andreja Fleuryja.

Kapetan Anže Kopitar se je v statistiko vpisal s podajo, njegovo 15. v tej sezoni, za tretji zadetek Los Angelesa. To je bila jubilejna 2000. tekma v gosteh v rednem delu v zgodovini lige NHL.

Vrhunci dvoboja v Las Vegasu:

''Izjemno. V tej sezoni še nismo tako zmagovali. Škoda, da bo zdaj nastopilo obdobje božičnega premora, saj nam je steklo, po drugi strani pa smo v zadnjih dneh odigrali kar nekaj tekem, tako da nam bo počitek po svoje prišel prav, saj so naša telesa že izčrpana,'' je po novi zmagi, 14. v tej sezoni (četrti po podaljšku), dejal Hrušičan.

Za kalifornijsko ekipo so v rednem delu zadeli Jeff Carter, Michael Amadio in Alex Iafallo, vratar Cal Petersen pa je zbral 22 obramb. Za gostitelje iz ameriškega mesta greha, ki so se v minuli premierni sezoni prebili v finale Stanleyjevega pokala in nato v finalu klonili proti tekmecem iz Washingtona, so zadeli Čeh Tomaš Nosek, Reilly Smith in Ryan Reaves.

Jeza vratarja Vegasa Fleuryja po zmagovitem zadetku Kraljev:

Tekmeca se bosta v naslednjih devetih dneh v ligi NHL srečala še dvakrat, naslednjič v dvorani Staples v Los Angelesu 29. decembra. Za zdaj je v medsebojnih obračunih uspešnejši Los Angeles, ki je v tej sezoni dobil obe tekmi.

Anže Kopitar LA Kings
Sportal Kraljevska vrnitev ruskega zvezdnika, ki je osrečil Kopitarja #video

Kralji bodo znova na delu šele v noči na petek, ko bodo na domačem ledu gostili Arizono.

Columbus četrtič zapored

Na sporedu je bilo še sedem tekem, kar tri od njih pa so epilog dobile šele po koncu rednega dela. Philadelphia je po "loteriji" v obliki kazenskih strelov slavila v New Yorku s 3:2. V rednem delu in podaljšku so se rangerji in letalci razšli z 2:2, odločilni gol pa je prispeval Nolan Patrick. Pri zasedbi iz mesta bratovske ljubezni je blestel češki vratar Michal Neuvirth, ki je zbral 32 obramb.

Vrhunci dvoboja v New Yorku:

Po istem scenariju je slavila Arizona, mož odločitve v San Joseju je bil ameriški hokejist ruskih korenin Alex Galchenyuk, ki je v rednem delu dosegel dva gola, zadel pa je tudi v izvajanju kazenskih strelov. Poleg njega je blestel tudi vratar Darcy Kuemper s 35 obrambami. Hokejisti iz Toronta, ki vodijo v vzhodni konferenci, so šele v podaljšku premagali Detroit s 5:4, strelec zmagovitega gola pa je bil Finec Kasperi Kapanen.

Columbus je dosegel četrto zmago v nizu. V New Jerseyju je zanesljivo zmagal s 3:0, osrednji osebnosti dvoboja pa sta bila ruski vratar Sergej Bobrovski, ki je zbral 39 obramb in 26. v ligi NHL svojo mrežo pustil nedotaknjeno, njegov rojak Artemi Panarin pa je dosegel gol in podajo.

Carolina je na domačem ledu ukanila Boston s 5:3, najboljša posameznika pa sta bila Finca Sebastian Aho in Teuvo Teravainen, ki sta za zmago prispevala dva gola in dve podaji. Florida je slavila v vetrovnem mestu s 6:3 in dosegla četrto zaporedno zmago, otočani iz New Yorka pa so slavili v Dallasu s 3:1.

Lestvica

Ne spreglejte