Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2024,
7.49

Osveženo pred

2 dneva, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Natisni članek

Vegas Golden Knights Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sreda, 23. 10. 2024, 7.49

2 dneva, 12 ur

Liga NHL, 22. oktober

Hud poraz Kopitarja in Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Vegas Golden Knights : Los Angeles Kings | Vegas Golden Knights je Kralje premagal s 6:1.  | Foto Reuters

Vegas Golden Knights je Kralje premagal s 6:1.

Foto: Reuters

Anže Kopitar in soigralci iz moštva z Los Angeles Kings so sedem tekem dolgo uvodno turnejo nove sezone v hokejski ligi NHL končali z visokim porazom v Las Vegasu. Proti Golden Knights so že v 15. minuti zaostajali z 0:3, na koncu pa izgubili z 1:6. 

Toronto Maple Leafs
Sportal Toronto na krilih Šveda spodnesel Tampo

Gostitelji so velik delež dela opravili že v prvi tretjini, ko so s pridom izkoriščali kazni Kraljev in v razmiku šestih minut trikrat premagali Davida Ritticha, dvakrat z igralcem več.

V drugi tretjini so imeli Kopitar in soigralci kar nekaj priložnosti, da bi se približali ob številčni prednosti, a power-playa niso izkoristili. So pa v 40. minuti prek Warrena Foegeleja le premagali Iljo Samsonova in vrnili nekaj upanja, ki pa ni prav dolgo živelo. V začetku zadnje tretjine so domači znova ušli na +3, v 49. minuti je igralec tekme Tomas Hertl (dva gola, dve asistenci) zvišal na 5:1, Ivan Barbašev pa je postavil končnih 6:1. Samsonov je na koncu zaustavil 31 strelov na svoja vrata.

Vegas je prekinil niz treh porazov in prišel do četrte zmage na sedmih tekmah, Kralji ostajajo pri treh in so na petem mestu pacifiške divizije, točko za drugim Vegasom.

Kopitar (na ledu je preživel 19 minut in v tem času ni sprožil strela na tekmečev gol) in soigralci bodo po sedmih gostovanjih v četrtek odigrali prvo domačo tekmo nove sezone, pričakali bodo San Jose Sharks.

Winnipeg Jets ostajajo edina neporažena ekipa, za šesto zaporedno zmago so tesno premagali St. Louis Blues. | Foto: Reuters Winnipeg Jets ostajajo edina neporažena ekipa, za šesto zaporedno zmago so tesno premagali St. Louis Blues. Foto: Reuters

Winnipeg Jets ostaja neporažen

Še naprej gre odlično hokejistom Winnipeg Jets, ki ostajajo edino neporaženo moštvo v ligi. Za šesto zaporedno zmago so tesno premagali St. Louis Blues. Odločilna je bila druga tretjina, v kateri so trikrat zadeli in odpeljali dve točki.

Uspešno je bilo tudi drugo moštvo zahodne konference Calgary Flames, ki je točke osvojilo na vseh tekmah letošnje sezone. Tokrat so po izvajanju kazenskih strelov s 4:3 strli Pittsburgh Penguins, zmagovalca je v šesti seriji odločil Justin Kirkland. Minnesota Wild je s 5:1 odpravila prvake s Floride, Jacob Middleton je k zmagi prispeval tri asistence.

Zmagovito serijo so nadaljevali tudi člani New York Rangers, ki so na gostovanju pri Montreal Canadiens že po sedmih minutah vodili s 3:0, na koncu pa zmagali s 7:2 in skočili na prvo mesto vzhoda. Na drugem so člani New Jersey Devils, ki so s 5:8 priznali premoč Tampa Bay Lightning, pri katerih je Brandon Hagel dosegel tri gole in dodal asistenco, Anthony Cirelli pa je ob zmagi štirikrat podal.

Alex Lyon je reševal Detroit Red Wings, ki so bili pri NY Islanders v podrejenem položaju, a vseeno prišli do zmage. | Foto: Reuters Alex Lyon je reševal Detroit Red Wings, ki so bili pri NY Islanders v podrejenem položaju, a vseeno prišli do zmage. Foto: Reuters

Lyon junak Detroita, Nashville do prve zmage

Detroit Red Wings je na tekmi proti NY Islanders sprožil zgolj 11 strelov, a kljub temu z golom Patricka Kana prišel do minimalne zmage. Blestel je vratar Alex Lyon, ki je zaustavil vseh 29 strelov Islandersov.

Brez prejetega zadetka sta zmagala tudi Nashville in Ottawa, prvi je za sploh prvo zmago sezone s 4:0 zaustavil Boston, Juuse Saros je ubranil vseh 33 strelov tekmecev. Kanadska ekipa pa je prav tako s 4:0 slavila pri novincu Utahu, kjer je vse štiri gole dosegla v prvi tretjini, v vratih pa je imela izjemno razpoloženega Antona Forsberga (31 obramb).

Liga NHL, 22. oktober:

Lestvice:

Preberite še:

Aleksander Ovečkin
Sportal Legendarni Kanadčan je prepričan, da bo rekord kmalu padel
Anže Kopitar
Sportal Kopitar s podajo prispeval k zmagi kraljev v Anaheimu
Florida Panthers
Sportal Prvaki NHL na vrhu svoje skupine, finalisti pri dnu
Winnipieg Jets
Sportal Winnipeg z 8:3 premagal San Jose in v novi sezoni ostaja neporažen #video
Ne spreglejte