Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 1. 2022,
6.49

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Philadelphia Flyers Buffalo Sabres liga NHL

Nedelja, 23. 1. 2022, 6.49

2 leti, 2 meseca

Liga NHL, 22. januar

Aktualni prvaki stresli jezo po porazu, še enajsti zaporedni poraz letalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers | Buffalo Sabres so premagali Philadelphia Flyers, ki so tako črn niz podaljšali na 11 tekem. | Foto Guliverimage

Buffalo Sabres so premagali Philadelphia Flyers, ki so tako črn niz podaljšali na 11 tekem.

Foto: Guliverimage

V hokejski ligi NHL je bila že v soboto zvečer po slovenskem času odigrana tekma med Buffalo Sabres in Philadelphia Flyers. Zadnji so doživeli že enajsti poraz zapored, Buffalo je bil boljši s 6:3. Prvaki Tampa Bay Lightning so jezo po porazu v Anaheimu z 1:5 stresli v San Joseju, kjer so tamkajšnje morske pse premagali s kar 7:1. Na vrhu atlantske skupine in lestvice lige NHL sta dve ekipi s Floride, Florida Panthers in Tampa Bay Lightning, obe imata enak izkupiček v točkah – 61.

Hokejisti moštva Philadelphia Flyers so v črnem nizu, ki traja že enajst tekem. Nocoj so gostovali v Buffalu in izgubili s 3:6. Že v drugi minuti tekme je mrežo gostujočega vratarja načel Jeff Skinner, nato so se gostje z goloma Rasmusa Ristolainena in Clauda Girouxa vrnili v igro, potem pa so na ledu povsem zavladali gostitelji. Tage Thompson in Peyton Krebs sta vsak z dvema goloma poskrbela za vodstvo s 5:2, Skinner je z svojim drugim na tekmi povišal na 6:2, Giroux pa je v 55. minuti dosegel še tretji gol za goste in postavil končni izid tekme.

Prvaki Tampa Bay Lightning so jezo po porazu v Anaheimu z 1:5 stresli v San Joseju, kjer so tamkajšnje morske pse premagali s kar 7:1. Ross Colton je zadel dvakrat, Alex Killorn in Steven Stamkos sta imela vsak po gol in asistenco za Lightning, ki so zmagali na sedmih od zadnjih devetih tekem. Za Tampa Bay so zadeli še Brayden Point, Joseph Mathieu in Corey Perry.

Hokejisti Tampa Bay Lightning so zmagali s kar 7:1. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hokejisti Tampa Bay Lightning so zmagali s kar 7:1. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Priti ven tako, že na naslednji tekmi, priti ven in imeti ta napor, imeti tak začetek, je bilo impresivno," je dejal Stamkos. Lightning so v petek izgubili proti Anaheimu s 5:1 in v San Jose prispeli šele po 2. uri zjutraj. Ekipa o slabi igri prejšnji dan ni govorila do sobotnega srečanja pred tekmo. "V tem položaju smo bili že prej. Nismo igrali po naših standardih in na naslednji tekmi smo dali vse od sebe."

"Mislim, da imamo tako odlične voditelje v slačilnici, da ni treba veliko povedati," je dejal Colton. "Vsi samo vemo, da je to nesprejemljivo, da se to ne more zgoditi, ta sinočnji nastop." Ryan McDonagh, Nikita Kučerov in Mihail Sergačev so imeli po dve podaji. Brian Elliott je za dvakratne branilce naslova Stanleyjevega pokala ubranil 15 strelov.

Tri tekme odločene po podaljških

Tri tekme od enajstih so se končale po podaljških, tudi obračun v Washingtonu, ki je po zaslugi Nicklasa Bäckströma pripadel domačim prestolnikom. Šved je zadel po 1:13 minute podaljška in s 3:2 prinesel zmago Washington Capitals proti Ottawa Senators v Capital One Areni.

Alex Ovečkin je v tretji tretjini zadel dvakrat za izenačenje za Capitals, ki so od 24. januarja 2017 zbrali že deset zaporednih zmag proti senatorjem. Vitek Vaneček je bil zanesljiv v vratih z 20 obrambami. Thomas Chabot in Zach Sanford sta zadela za senatorje, ki so izgubili tri zaporedne tekme.

Alex Ovečkin je v tretji tretjini zadel dvakrat za izenačenje za Capitals. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alex Ovečkin je v tretji tretjini zadel dvakrat za izenačenje za Capitals. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nemški hokejski as Leon Draisaitl je prispeval dva gola in dve podaji za prvo zmago Edmonton Oilers v osmih tekmah. Naftarji so v kanadskem derbiju v dvorani Rogers Place s 5:3 premagali Calgary Flames.

Evan Bouchard je dosegel dva zadetka, Mikko Koskinen pa 44 obramb za Edmonton. Connor McDavid je imel tokrat dve podaji.

"Očitno je odličen občutek; vsak poraz je grozen, ni zabavno in zdi se, kot da je vedno oblak okoli tebe, ko izgubljaš," je dejal Draisaitl.

Kreider do petega hat-tricka

Chris Kreider je v soboto v Madison Square Gardnu prišel do svojega petega kariernega hat-tricka. Domača zasedba New Yorks Rangers je Arizona Coyotes premagala s 7:3.

Kreider je trenutno pri 29 golih, na mestu vodilnega lige NHL v tej sezoni po številu golov si dosežek deli z napadalcem Washingtona Ovečkinom.

Kreider je trenutno pri 29 golih. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kreider je trenutno pri 29 golih. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Jacob Trouba je dosegel dva zadetka in asistenco, Mika Zibanejad je s tremi podajami podaljšal niz točk na osem tekem, Igor Šesterkin pa je dosegel 26 obramb za Rangerse, ki so v drugi tretjini zaostajali z 1:3.

Tudi na vrhu seznama najboljših igralcev lige NHL po točkah v tej sezoni sta dva igralca. Ovečkin, 36-letni napadalec, ima 58 točk, prav toliko jih ima tudi napadalec Edmontona Draisaitl.

Edini igralec, star 36 let ali več, ki je imel več točk na sredini sezone od Ovečkina, je bil Mario Lemieux, ki je dosegel 68 točk (20 golov, 48 podaj) na svojih prvih 41 tekmah s Pittsburgh Penguins v sezoni 2002/03, in sicer v starosti 37 let.

Liga NHL, 22. januar:

Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 6:3

Boston Bruins : Winnipeg Jets 3:2

Colorado Avalanche : Montreal Canadiens 3:2*

New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 7:4

New York Islanders : Toronto Maple Leafs 1:3

New York Rangers : Arizona Coyotes 7:3

Washington Capitals : Ottawa Senators 3:2*

Nashville Predators : Detroit Red Wings 4:1

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 4:3*

Edmonton Oilers : Calgary Flames 5:3

San Jose Sharks : Tampa Bay Lightning 1:7

*po podaljšku

Lestvica:

Preberite še:

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins
Sportal Crosby z 12. hat-trickom podaljšal zmagoviti niz pingvinov
Ne spreglejte