Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
7.49

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Edmonton Oilers Florida Panthers liga NHL

Sreda, 19. 6. 2024, 7.49

1 teden

Liga NHL, 18. junij, peta tekma finala

Edmonton na krilih McDavida ohranil živo upanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Edmonton Oilers | Edmonton ostaja v igri za naslov. | Foto Guliverimage

Edmonton ostaja v igri za naslov.

Foto: Guliverimage

V severnoameriški hokejski ligi NHL še ni znan zmagovalec letošnjega prvenstva. Kanadski kolektiv Edmonton Oilers je pod vodstvom Connorja McDavida ohranil živo upanje za naslov prvaka v finalni seriji NHL. V gosteh pri Florida Panthers je Edmonton dobil peto tekmo serije s 5:3 ter v obračunu na štiri zmage izsilil šesto tekmo.

Edmonton Oilers
Sportal Edmonton nadigral Florido za prvo zmago v finalu

Naftarji so dobili peto tekmo finalne serije v boju za Stanleyjev pokal s Florida Panthers s 5:3 (1:0, 3:2, 1:1). To pomeni, da je Edmonton v velikem finalu lige NHL zaostanek v zmagah znižal na 2:3 in lahko zdaj boj za Stanleyjev pokal izenači na tekmi, ki bo v noči s petka na soboto doma v dvorani Rogers Place.

Igralec tekme je bil Connor McDavid, ki je neposredno sodeloval pri štirih zadetkih Oilersov. Najprej je Connor Brown poskrbel za vodstvo ekipe iz Kanade v šesti minuti prve tretjine. V drugi tretjini je strelec Zach Hyman (22.) povečal vodstvo s svojim 15. golom v končnici, McDavid pa je poskrbel za prednost gostov 3:0 v 25. minuti.

Matthew Tkachuk (27.) je uspel znižati za Florido, ki ima še vedno velike možnosti za osvojitev svojega prvega naslova v zgodovini franšize. Toda Corey Perry (32.) je po odličnem posredovanju McDavida ob moštveni premoči na ledu zadel za 4:1. Le 14 sekund kasneje je za panterje zadel Evan Rodrigues in znižal na 2:4.

V zadnji tretjini so Oilersi ubranili prednost po golu Oilverja Ekman-Larssona (45.) in imeli v zadnji minuti več priložnosti za odločitev, potem ko je Florida z ledu odstranila svojega vratarja Sergeja Bobrovskega. McDavid je postavil končni izid z golom v prazno mrežo, drugim na tekmi, zgolj 19 sekund pred koncem.

Kanadski zvezdnik je zbral kar 42 točk v letošnji končnici, več sta jih dosegla le slovita Wayne Gretzky in Mario Lemieux. Gretzky je leta 1985 dosegel 47 točk v končnici, Lemieux leta 1991 44 in Gretzky leta 1988 43.

Liga NHL, 18. junij:

Finale:

Florida Panthers – Edmonton Oilers /3:2/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.  

Ne spreglejte