Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2024,
7.16

Osveženo pred

4 dni, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Edmonton Oilers Florida Panthers liga NHL

Nedelja, 16. 6. 2024, 7.16

4 dni, 20 ur

Liga NHL, 15. junij, četrta tekma finala

Edmonton nadigral Florido za prvo zmago v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Edmonton Oilers | Edmonton Oilers so na četrti tekmi finala severnoameriške lige NHL doma z 8:1 premagali Florido Panthers- Izid v zmagah je 3:1 za Florido. | Foto Guliverimage

Edmonton Oilers so na četrti tekmi finala severnoameriške lige NHL doma z 8:1 premagali Florido Panthers- Izid v zmagah je 3:1 za Florido.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Edmonton Oilers so na četrti tekmi finala severnoameriške lige NHL doma z 8:1 nadigrali Florido Panthers ter znižali izid v zmagah na 1:3. Do osvojitve Stanlyjevega pokala tekmece iz Floride še vedno loči le še ena zmaga.

Florida Panthers Edmonton Oilers
Sportal Panterji vse bližje zgodovinskemu uspehu. Bodo pometli z Edmontonom?

V ekipi Edmontona je bilo kar 15 igralcev, ki s dosegli najmanj točko, s tem pa je kanadska zasedba postala deveta v zgodovini, ki je po zaostanku z 0:3 izsilila peto tekmo. Ta bo v noči na sredo po slovenskem času v Sunriseju na Floridi.

Connor McDavid je dosegel gol, prvega v tej finalni seriji, in tri podaje, ter je po številu asistenc v končnici ene sezone presegel rekord legendarnega Wayna Gretzkyja. Ta jih je imel v sezoni 1987/88 31, McDavid ima sedaj eno več.

Začetek četrte tekme ni obetal končnega razpleta. Milimetri so odločili, pa bi lahko tekma dobila drugo smer. Panthers so namreč na samem začetku zaradi prekrška in izključitve Darnella Nurseja dobili igralca več na ledu in si ustvarili odlično priložnost. Najprej je strel Matthewa Tkachuka zaustavila prečka, Sam Reinhart pa je najhitreje reagiral na odbiti plošček, a je zadel vratnico.

Sledil je bliskovit protinapad domačih, ki ga je začel Connor Brown, po njegovem preigravanju je iz igre izpadel gostujoči vratar Sergej Bobrovski, Mattias Janmark pa je s tem v tretji minuti dosegel prvi gol na srečanju z igralcem manj na ledu.

Goste je za kratek čas v igro vrnil Vladimir Tarasenko, ki je sredi dvanajste minute lepo odbil strel Gustava Forslinga za znižanje na 1:2. A je še pred odhodom na prvi odmor Dylan Holloway poskrbel za vodstvo s 3:1, ko svojo šele prvo točko v tem finalu s podajo prispeval sicer izvrstni nemški strelec Leon Draisaitl.

V nadaljevanju tekme se je prebudil še kapetan moštva McDavid. "To je le ena zmaga, nič drugega. Ob tem tudi ni pomembno, koliko golov smo dali. Lahko jih daš osem, dovolj pa je tudi en sam. Odhajamo na Florido, da serijo znova prinesemo nazaj v Alberto," je bil kratek kapetan kanadske ekipe.

Za panterje je bilo to prvo od morebitnih štirih srečanj, na katerih bi jim zmaga zagotovila prvi naslov prvaka v klubski zgodovini, a na končno slavje bo treba počakati še vsaj tri dni. Naftarji so namreč ohranili možnost, da postanejo druga ekipa, ki je v finalu Stanleyjevega pokala izničila zaostanek 0:3 v zmagah. Doslej je to uspelo le Toronto Maple Leafs leta 1942 proti Detroit Red Wings.

Oilers so zadnjega od svojih petih naslovov osvojili leta 1990 in poskušajo postati prva kanadska ekipa s Stanleyjevim pokalom po letu 1993, ko so Montreal Canadiens osvojili zadnjega od svojih 24 naslovov.

Liga NHL, 15. junij:

Finale:

Florida Panthers – Edmonton Oilers /3:1/

// Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.  

Ne spreglejte