Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 1. 2020,
7.19

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Peter DeBoer Gerard Gallant Chicago Blackhawks Montreal Canadiens Philadelphia Flyers St. Louis Blues liga NHL

Četrtek, 16. 1. 2020, 7.19

4 leta, 3 mesece

Liga NHL, 15. januar

Izguba službe, ki se ji čudijo v ligi NHL #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Gerard Gallant | Gerard Gallant je bil leta 2018 izbran za trenerja leta v ligi NHL. | Foto Getty Images

Gerard Gallant je bil leta 2018 izbran za trenerja leta v ligi NHL.

Foto: Getty Images

V noči na četrtek, ko sta bili v ligi NHL odigrani le dve tekmi, je bolj kot dogajanje na ledu v Montrealu in St. Louisu, kjer sta se zmag veselila Chicago in Philadelphia, odmevala menjava trenerja Vegas Golden Knights. Čeprav so Zlati vitezi še vedno v igri za preboj v končnico, je priljubljeni strateg Gerard Gallant po štirih zaporednih porazih ostal brez odgovornega položaja. Zamenjal ga je nekdanji strateg San Joseja Peter DeBoer.

Kako hitro se znajo spreminjati stvari v športu, skupaj z njimi pa usoda neposredno vpletenih akterjev. O tem se je na lastni koži prepričal Gerard Gallant. Odkar so se Vegas Golden Knights, mlado moštvo iz Las Vegasa, pridružili družini lige NHL, je doživljal bolj ali manj zgolj uspehe.

Novi trener Golden Knights je Peter DeBoer. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novi trener Golden Knights je Peter DeBoer. Foto: Guliverimage/Getty Images Zlate viteze je popeljal do velikega uspeha, nastopa v finalu (2018), prejel nagrado za najboljšega trenerja sezone, v koledarsko leto 2020 je vstopil na vodilnem položaju pacifiške divizije, izvedel pa je tudi, da mu je pripadla čast, da bo vodil ekipo na zvezdniški tekmi All-Star. Po dveh tednih in štirih zaporednih porazih Golden Knights pa je izgubil službo in se poslovil od ekipe, s katero ga je pred dvema sezonama od osvojitve Stanleyjevega pokala delil le en korak.

Odločitev generalnega direktorja Kellyja McCrimmona, da se zahvali priljubljenemu trenerju, ki je z Vegasom osvajal pozornost, je presenetila javnost v Severni Ameriki. Gallant je postal sedmi trener, ki je v tej sezoni v ligi NHL ostal brez službe, med ljubitelji hokeja pa se pojavljajo tudi mnenja, da razlog za odstavitev Gallanta niso le štirje zaporedni porazi, ampak tudi nekaj drugega. Vegas se bo v noči na petek pomeril z Winnipegom.

Njegov novi trener je Peter DeBoer, ki je v tej sezoni vodil San Jose Sharks, a nato ostal brez službe. Zanimivo je, da so Morski psi v prejšnji sezoni v prvem krogu končnice izločili prav Vegas Golden Knights (4:3 v zmagah).

Voraček jo je zagodel prvakom

V noči na četrtek sta bili odigrani dve tekmi. Chicago je prepričljivo v gosteh ugnal Montreal (4:1), z dvema zadetkoma pa se je izkazal Zack Smith.

Vrhunci dvoboja v St. Louisu:

V St. Louisu je bilo veliko bolj izenačeno. Čeprav je Philadelphia na začetku tretje četrtine vodila že s 3:1, so gostitelji izsilili podaljšek (3:3), v njem pa je bil veliki junak 30-letni Čeh Jakub Voraček. V četrti minuti podaljška je zagotovil zmago Letalcem, tako da so se morali branilci naslova lige NHL zadovoljiti z le eno točko. St. Louis je z njo prevzel vodstvo na lestvici.

Slovenski as Anže Kopitar bo prihodnjič na delu v ligi NHL v noči na soboto, ko bodo Los Angeles Kings gostovali pri Florida Panthers.

Liga NHL, 15. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji v zadnji minuti zapravili zmago, vrnitev Crosbyja
St. Louis Blues
Sportal Aktualni prvaki zlahka do nove zmage
Ne spreglejte