Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2022,
6.50

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Toronto Maple Leafs Tampa Bay Lightning Edmonton Oilers Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 13. 5. 2022, 6.50

1 leto, 11 mesecev

liga nhl, 12. maj, končnica

Kopitar in Kralji niso izkoristili zaključnega ploščka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Anže Kopitar, Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so klonili z 2:4. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so klonili z 2:4.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so imeli so imeli v domači dvorani Crypto.com Arena na voljo zaključni plošček za napredovanje v konferenčni polfinale, a so ga zapravili. Njihov tekmec v prvem krogu končnice Edmonton Oilers, ki se je moral znajti brez enega od ključnih branilcev Darnella Nursa, ki si je po vložku na peti tekmi prislužil tekmo prepovedi, je na gostovanju zmagal s 4:2 in izsilil odločilno sedmo tekmo.

New York Rangers
Sportal Pingvini zamudili priložnost
Anže Kopitar
Sportal Velika zmaga Kopitarjevih Kraljev #video
 

V crypto.com Areni so kanadski gostje povedli že po zgolj minuti in 40 sekundah igre. Za vodstvo 1:0 je zadel Connor McDavid. Edmonton je bil uspešnejši tudi na začetku druge tretjine, ko je na 2:0 povišal Evander Kane.

A se je kraljem uspelo vrniti. Sean Durzi je ob moštveni premoči na ledu znižal na 1:2, tudi s pomočjo podaje slovenskega asa Anžeta Kopitarja. Carl Grundström pa je zadel za izenačenje 2:2 po le 29 sekundah tretje tretjine.

Kopitar se je z 48. podajo izenačil z Lucom Robitaillejem na drugem mestu lestvice kraljev po številu asistenc v končnicah.

V sklepnem delu obračuna pa so bili uspešnejši člani Edmontona, ki so zaustavili vse napade kraljev. Tyson Barrie je povišal na 3:2, Kane pa je natanko minuto pred koncem postavil končni izid 4:2.

Vratar kraljev Jonathan Quick je tekmo končal s 33 obrambami, vratar gostov Mike Smith pa je zaustavil 30 strelov kraljev na gol, tudi štiri poskuse Kopitarja za spremembo izida.

V vrstah Edmontona sta se izkazala Kane, ki je dvema goloma dodal še podajo, McDavid pa je ob golu pomagal še z dvema asistencama.

Kopitar je asistiral ob prvem golu Kraljev. | Foto: Reuters Kopitar je asistiral ob prvem golu Kraljev. Foto: Reuters

"Malo smo jim vrnili za nazaj, nismo se zlomili in našli smo način, da dobimo boj, kar kaže značaj te ekipe," je dejal Barrie: "In zdaj imamo prednost domačega ledu na sedmi tekmi. Mislim, da so fantje precej navdušeni."

Pri domači zasedbi je priložnost za izjavo dobil Kopitar, ki je kapetan Los Angelesa. Kopitar se ni prepustil malodušju.

"Nekdo je pred nekaj leti rekel, da je običajno najtežje zmagati na četrti tekmi. Gotovo veste, kdo je to bil," je dejal Kopitar, pri čemer se je skliceval na sedanjega trenerja Calgaryja Darryla Sutterja, ki je Los Angeles dvakrat popeljal do Stanleyjevega pokala (2012, 2014).

"Očitno je nekaj na tem. Radi bi zmagali v tej seriji, a se to še ni zgodilo, zato moramo iti naprej in se osredotočiti na soboto," je dejal kapetan kraljev.

"Hej, to je končnica," je dodal Kopitar: "Vedeli smo, da bo tesno, vrnili smo se po zaostanku z 0:2. To nas ni preveč motilo. Mislim, vedeli smo, da moramo v nekem trenutku dati vsaj en gol, ko imamo power play, tako da je prvi gol pomenil veliko. In potem smo izenačili, a nato ploščka preprosto nismo več mogli potisniti v mrežo."

Vrhunci tekme:

Prvaki po podaljšku še med živimi

Po četrtkovih bojih je znan drugi udeleženec polfinala zahodne konference. Hokejisti St. Louis Blues se bodo za konferenčni finale na štiri zmage udarili s hokejisti Colorado Avalanche.

Colorado je s 4:0 v zmagah izločil Nashville, St. Louis pa je bil v noči na petek na šesti tekmi uspešnejši od Minnesote ter se prebil v drugi krog s 4:2 v zmagah. St. Louis, ki je svoj edini Stanleyjev pokal osvojil leta 2019, je v domači dvorani Enterprise Center zmagal s 5:1.

Prvi krog končnice v vzhodni konferenci je veliko bolj izenačen. Boston Bruins so na šesti tekmi s 5:2 premagali Carolina Hurricanes ter izid v zmagah poravnali na 3:3.

Enak scenarij so uprizorili dvakratni branilci Stanleyjevega pokala, člani zasedbe Tampa Bay Lightning, ki so po podaljšku s 4:3 ugnali Toronto Maple Leafs ter izid v zmagah poravnali na 3:3.

Liga NHL, 12. maj, 1. krog končnice

Zahod
Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 2:4     /3:3/
St. Louis Blues : Minnesota Wild 5:1   /4:2/

Vzhod
Tampa bay Lightning : Toronto Maple Leafs 4:3*    /3:3/
Boston Bruins : Carolina Hurricanes 5:2    /3:3/

*po podaljšku

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Ne spreglejte