Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2021,
16.07

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Rene Fasel Latvija Mednarodna hokejska zveza

Torek, 2. 2. 2021, 16.07

3 leta, 2 meseca

elitno SP v hokeju maja v latviji

Konec ugibanj, znana je "gostiteljska" usoda SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Latvija SP | Latvija bo spomladi sama gostila svetovno hokejsko smetano. | Foto Guliverimage

Latvija bo spomladi sama gostila svetovno hokejsko smetano.

Foto: Guliverimage

Potem ko je Mednarodna hokejska zveza (IIHF) pred dnevi odvzela svetovno hokejsko prvenstvo elite Belorusiji, ki bi morala skupaj z Latvijo gostiti spomladi hokejsko smetano, je Svet IIHF danes odločil, da bo latvijska Riga prvenstvo gostila sama.

Krovna hokejska zveza (IIHF) je pred dvema tednoma Belorusiji, ki bi morala skupaj z Latvijo med 21. majem in 6. junijem gostiti svetovno hokejsko prvenstvo elitne divizije, zaradi zdravstvenih, varnostnih in političnih zadržkov odvzela SP. Pri IIHF so takrat dejali, da proučujejo različne možnosti gostiteljstva in da bi se Latviji lahko pridružila katera druga država. Najresnejši kandidatki sta bila Slovaška (Bratislava) in Danska (Herning).

Na koncu je Svet IIHF sprejel odločitev, da bo Latvija sama gostila prihajajoče SP. Tako so se odločili zaradi številnih izzivov, ki jih narekuje bolezen covid-19, in tehničnih razlogov, so zapisali na uradni spletni strani.

Skupina A: Rusija, Švedska, Češka, Švica, Slovaška, Danska, Belorusija, VB
Skupina B: Kanada, Finska, ZDA, Nemčija, Latvija, Norveška, Italija, Kazahstan

Predsednik IIHF Rene Fasel je prepričan, da je v trenutnem položaju najbolj smiselna rešitev, da prvenstvo poteka v eni državi, enem mestu. | Foto: Getty Images Predsednik IIHF Rene Fasel je prepričan, da je v trenutnem položaju najbolj smiselna rešitev, da prvenstvo poteka v eni državi, enem mestu. Foto: Getty Images

"Trenutno najboljša rešitev"

Latvijci bodo tako breme reprezentančnega vrhunca sezone popolnoma prevzeli na svoja pleča. Vsi obračuni bodo v Rigi, in sicer na dveh lokacijah. 

Osrednje prizorišče bo dvorana Arena Riga, ki bo gostila skupino B, dve četrtfinalni tekmi, polfinale in tekmi za odličja. Drugo prizorišče tekem bo tamkajšnji olimpijski center Olympic Sports Centre, ki ga bodo za čas SP preuredili v hokejsko dvorano. Reprezentance bodo trenirale v tretji dvorani, deset minut oddaljeni od glavne dvorane. Vse ekipe bodo nastanjene v istem hotelu.

Predsednik IIHF Rene Fasel se je ob tem zahvalil Dancem in Slovakom za ponujeno pomoč, a dodal, da je trenutno, tako z vidika novega koronavirusa kot financ, najboljša rešitev ta, da je SP v enem mestu. Poudaril je še, da bodo vestno spremljali razmere in v primeru izboljšanja odprli vrata dvoran navijačem.

Slovenska hokejska reprezentanca še drugo leto zapored ne bo igrala na svetovnem prvenstvu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenska hokejska reprezentanca še drugo leto zapored ne bo igrala na svetovnem prvenstvu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenci še drugo leto zapored brez SP

Slovenska reprezentanca, ki je med elito zadnjič igrala leta 2017, bi se morala spomladi doma potegovati za vrnitev v skupino A, a je še drugič zapored ostala brez domačega SP drugega razreda.
 

Preberite še:

hokej splošna
Sportal Belorusiji odvzeli svetovno prvenstvo elitne skupine
Rene Fasel
Sportal Predsednik IIHF spregovoril o načrtu B za SP 2021
Ne spreglejte