Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Kristan

Sobota, 15. 9. 2012, 20.02

8 let

Kristan bo o spektaklu pripovedoval bodočim rodovom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vratar Medveščaka Robert Kristan je bil navdušen nad spektaklom v puljski Areni, hkrati pa razočaran, saj je na prvi tekmi s soigralci moral priznati premoč Olimpiji. Upa, da bo v nedeljo drugače.

Številka ena med vratnicami ''medvedov'' in v slovenski reprezentanci je že vajen številnih posebnih dogodkov, ki so jih organizirali vodilni možje iz zagrebškega predstavnika v EBEL. Tekme na odprtem na Šalati, v zagrebški Areni pred več kot 15.000 navijači in tako naprej. A sedaj so naredili še korak naprej. V puljskem amfiteatru, objektu zgrajenem pred več kot 2.000 leti, so v petek pripravili prvo tekmo.

''Organizatorjem moram čestitati, da so se lotili takšnega zahtevnega projekta. Pred tekmo je bilo kar nekaj težav, saj se ni vedelo, ali se bo začela, vendar se je na koncu vse srečno izteklo. No, le z izjemo zmage. Igralci smo si namreč zelo želeli, da pridemo na zmage, a je bila Olimpija boljša. Tako da ji moramo čestitati za dve osvojeni točki. Lahko pa rečem, da se bo dogodka, vzdušja in tako naprej, vsak igralec spominjal še zelo dolgo,'' je po tekmi razlagal ''Lix'', nato pa nadaljeval: ''Gre za res edinstveno stvar in morda ne bomo nikoli več v življenju imeli priložnosti, da sodelujemo na takšnem spektaklu in objektu, ki je star več kot 2.000 let. Dogodek, ki se ga bomo spominjali še dolgo in o njem pripovedovali bodočim rodovom.''

Dogodek pa ni minil brez zapletov, zaradi zunanjih dejavnikov je bila ledena ploskev poškodovana, tako da se je tekma začela uro in pol kasneje kot je bilo sprva predvideno. ''Jaz tu ne mislim jokati, pogoji so bili enaki za obe ekipi. Olimpija se je v teh pogojih znašla bolje, zato ji lahko le čestitamo za zmago. Nam tokrat enostavno ni steklo. Uvodni tretjini nismo bili pravi, na plin smo stopili šele v zadnji, ko pa je bilo že prepozno. Zbrani in disciplinirani moramo biti vseh 60 minut,'' ne išče razlogov za poraz (2:3) 29-letni čuvaj mreže, ki si želi, da bi bilo v nedeljo drugače. V Pulj namreč prihaja še Dunaj, ki po treh krogih zaseda vrh lestvice.

Ne spreglejte